Ο Π. Χρηστίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της νεολαίας του ΠαΣοΚ, Παύλος Χρηστίδης, μίλησε στις 17/11 στην έκτακτη εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84» με τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την πορεία με τη σημαία του Πολυτεχνείου:

«Δεν είναι κάτι που γίνεται κρυφά. Κάθε χρόνο ξεκινάμε μια συγκεκριμένη ώρα, που είναι γνωστή σε όλους και κάνουμε μια πορεία όπου όλοι μπορούν να έρθουν κοντά στη σημαία... Την σημαία του Πολυτεχνείου την κρατούν τέσσερα άτομα από τη νεολαία του ΠαΣοΚ,
έτσι συμβαίνει εδώ και κάποια χρόνια. Πριν από τρία - τέσσερα χρόνια κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι, κυρίως κομματικές παρατάξεις, αποφάσισαν να μην παίρνουν μέρος στην πορεία με τη σημαία και αυτοαποκλείστηκαν. Εμείς δεν αποκλείσαμε κανέναν. Δεν κρατάμε την σημαία μυστικά ή κρυφά. Ο λόγος που την κρατάμε είναι διότι όταν συγκλήθηκε το τελευταίο συμβούλιο της ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ, αυτό συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες. Θέλουμε ν' ανασυγκροτηθεί η ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ, ώστε η σημαία ν' ανήκει σε όλο το φοιτητικό κίνημα... Πολλές φορές πολλοί στόχευσαν το φοιτητικό κίνημα ως πηγή κακών για τη χώρα, πράγμα που δεν ισχύει... Θεωρώ ότι είναι άμεση η ανάγκη ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί και να τοποθετηθούμε στις εξελίξεις...».

*Για την κεντρική αφίσα της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Η αφίσα της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λέει "εμείς δεν ζήσαμε ούτε χούντα, ούτε δημοκρατία", που είναι πολιτικά και ιστορικά απαράδεκτο... Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους αγώνες και τις επιτυχίες και της αριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης τα τελυταία 30 - 40 χρόνια...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Υπάρχουν σε όλη τη χώρα φοιτητικές συνελεύσεις, οι οποίες μπορεί στο τέλος να μην παίρνουν τη μορφή που θέλουν οι φοιτητές. Υπάρχει κόσμος όμως που προβληματίζεται ιδιωτικά και δημόσια και η συζήτηση που γίνεται είναι για το καλό της χώρας μας».

* Για την ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με την εμπλοκή των κομμάτων στα πανεπιστήμια:

«Επί της ουσίας αποτελούσε νόμο του κράτους η συμμετοχή των φοιτητών στην πανεπιστημιακή συνδιοικητική και ήταν μια μεγάλη αλλαγή και εκδημοκράτιση των δημόσιων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σήμερα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε μια κατεύθυνση αναζωογόνησης του φοιτητικού κινήματος και του ελληνικού πανεπιστημίου. Δεν μπορούν 200 άνθρωποι ή τα ματ να κλείνουν τα πανεπιστήμια. Η σημερινή επέτειος λέει ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράγματα, γιατί, μπορεί στη μεταπολίτευση να χώρισαν οι δρόμοι μας, αλλά μέσα στο Πολυτεχνείο ήταν όλοι ενωμένοι για το καλό της πατρίδας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα