Ο Σ. Δανιηλίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, μίλησε στις 20/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Φρόσω Ζαγορίτου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς:

«Είχαμε ενδιάμεσα μια ευχάριστη έκπληξη. Δέχτηκα τηλεφώνημα προσωπικά από τον ίδιο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι από χτες το βράδυ έχει υπογράψει τις αποφάσεις και τις έχει
αποστείλει ήδη στον κ. Χαρδούβελη. Άρα η παρακολούθηση και πίεσή μας σήμερα πρέπει να απευθυνθεί προς τον κ. Χαρδούβελη, για να υπογράψει -όπως υπέγραψε άμεσα ο κ. Μητσοτάκης χτες-, την ΚΥΑ για τις εγκρίσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στους βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς και σε άλλες δομές, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ώστε να προχωρήσουμε εμείς από εκεί και μετά σε όλους τους δήμους της χώρας στην τοποθέτηση του προσωπικού από 1η Σεπτεμβρίου, για να μην έχουμε κανένα θέμα... Οφείλω να αναγνωρίσω την άμεση ανταπόκριση του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι πολλές οι φορές που, προσωπικά, ο ίδιος ο υπουργός παίρνει απευθείας τηλέφωνο και ενημερώνει ότι "δήμαρχε, δεν έχω καθυστερήσει, έχει πάει ήδη στον κ. Χαρδούβελη η απόφαση για υπογραφή της ΚΥΑ"».

Δημοσιογράφος: Πόσα άτομα αφορά αυτή η ανανέωση συμβάσεων εργασίας και ποιες δομές καλύπτονται;

Σ. Δανιηλίδης: «Αφορά πάνω από 5.500 εργαζόμενους στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και αν υπολογίσουμε και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ ίσως είναι και πάνω από 7.000».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα