Ο Π. Μελάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς, μίλησε στις 2/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Αποστασιοποιήθηκα από τον κ. Καμμένο, διότι αυτό το οποίο έβγαλε προχθές στην τηλεόραση η κα Ξουλίδου είναι ένα αισχρό, βρώμικο και κακόηθες ψέμα. Είμαστε συνάδελφοι τόσο καιρό και της έστειλα και μήνυμα. Αν εσείς λαμβάνατε ένα μήνυμα στο facebook,

το οποίο αφορούσε ένα φίλο σας, ένα συνάδελφο σας, δεν θα του το λέγατε; Ή θα βγαίνατε στην τηλεόραση να το πείτε; Η κα Ξουλίδου ισχυρίζεται ότι το είχε πει στον κ. Καμμένο. Εμένα δεν μου το είπε κανείς. Αυτό, λοιπόν, λειτούργησε για εμένα ως κακοήθεια και σκοπιμότητα... Είδα την κα Ξουλίδου που το είπε σ' ένα κανάλι και εκείνη την ώρα πήρα αμέσως τηλέφωνο και απάντησα με τον πιο σκληρό τρόπο. Γιατί λειτούργησαν με αυτόν τον τρόπο; Εμένα αυτό με απασχολεί. Για λόγους σκοπιμότητας; Για να με πιέσουν; Για να με εκβιάσουν, επειδή είχα πει ότι δεν έχω αποφασίσει αν θα ψηφίσω ή όχι Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Πριν από ένα μήνα τους είχα ενημερώσει ότι δεν μπορείς ν' αποφασίζεις για έναν βαριά άρρωστο 3 - 4 μήνες νωρίτερα τι θα κάνεις. Θα το αποφασίσεις την τελευταία στιγμή. Έτσι λοιπόν θα μελετήσουμε τα πράγματα και την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε όλοι μαζί».

Δημοσιογράφος: Ήσασταν ο μόνος που είχε αυτή τη θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος;

Π. Μελάς: «Δεν ήμουν ο μόνος. Και άλλοι είχαν συμφωνήσει απόλυτα μαζί μου σε κουβέντα που είχαμε κάνει. Αλλά επειδή ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε και είπε "όχι δεν θα ψηφίσουμε με τίποτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας", οι άλλοι έκαναν πίσω. Εγώ δεν μπόρεσα. Επιμένω σε αυτό που πηγάζει από την ψυχή μου και την καρδιά μου και το οποίο είναι για το καλό του ελληνικού λαού. Είπα, λοιπόν, στον κ. Καμμένο "αν το αποφασίσουμε, σηκώνομαι και φεύγω"».

Δημοσιογράφος: Κάνατε λάθος που πήγατε στους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Π. Μελάς: «Κάποιοι λειτουργούν για τον εαυτό τους και όχι για το λαό... Είχαμε λάβει ποσοστό 8 - 10% και είχα πει στον κ. Καμμένο, όταν φτάσαμε στο 3%, ότι πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για να περάσουμε μία ευαισθησία και ένα σωστό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. Συμφώνησε, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα. Δεν μπορείς όποια σκέψη περνάει από το μυαλό σου, να προσπαθείς να την επιβάλεις. Ο ίδιος είχε πει στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι ο καθένας ψηφίζει κατά συνείδηση. Δεν μπορείς να λες από τη μία "ο καθένας ψηφίζει κατά συνείδηση" και από την άλλη "όχι, θα το ψηφίσεις οπωσδήποτε"».

Δημοσιογράφος: Καταγγέλλετε έλλειμμα δημοκρατίας στους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Π. Μελάς: «Ήμασταν 20 βουλευτές και έχουν μείνει 10. Γιατί (σ.σ. ο κ. Καμμένος) δεν λειτούργησε σωστά και λειτουργεί με παρωπίδες».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει πιθανότητα να ψηφίσετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις;

Π. Μελάς: «Μπορεί να ψηφίσω Πρόεδρο, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από την κατάσταση και τις πληροφορίες που θα έχω για το τι είναι το καλύτερο. Εάν μου πει ένας υπεύθυνος ότι με μία νέα κυβέρνηση μονοκομματική, δικομματική, ό,τι να' ναι, μπαίνουμε σε καλύτερη πορεία, δεν έχω κανένα πρόβλημα και να μην ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν όμως οδηγηθούμε σε χειρότερη πορεία, έχουμε εμείς ευθύνη. Αυτό θέλω να μελετήσω σε βάθος... Ιδεολογικά δεν ταυτίζομαι με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά με τη Νέα Δημοκρατία. Οι διαχρονικές αρχές και αξίες της Νέας Δημοκρατίας είναι μέσα μου. Άλλο όμως αυτές και άλλο η μνημονική πολιτική. Με τη μνημονιακή πολιτική εγώ δεν συμφωνώ, δεν συμφώνησα και γι' αυτό καταψήφισα και αποχώρησα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα