Ο Π. Καψής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός για την Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής, μίλησε στις 2/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νόνη Καραγιάννη και Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Καθένας μας μπορεί να πει ότι είναι μια απόφαση της δικαιοσύνης, την οποία πρέπει να σεβαστούμε, γιατί αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει μια διαδικασία. Στο δικό μου το μυαλό, ωστόσο, η άποψη που είχα για την Χρυσή Αυγή δεν έχει αλλάξει, ούτε κατ' ελάχιστο. Είναι μια εγκληματική οργάνωση. Βαρύνεται με σωρεία
εγκλημάτων. Όλη αυτή η διαδικασία αποκάλυψε ακόμη περισσότερο τον ρόλο συγκεκριμένων στελεχών της στις επιθέσεις που γίνονταν, ως γίνονταν. Σήμερα είδα ότι σε μια πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής βρέθηκε και κατάλογος με τις διευθύνσεις των αλλοδαπών στην γειτονιά, στον Άγιο Παντελεήμονα. Πρωτοφανή πράγματα. Δείχνει μια οργανωμένη και στοχευμένη βία, που τέτοια δεν έχουμε ξαναζήσει στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά. Όποια και αν είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας -παραμένουν κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες-, έδειξε σε όλους μας τι είναι αυτό το ναζιστικό έκτρωμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί μέσα στους κόλπους της ελληνικής δημοκρατίας. Και δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είχαμε πάθει ένα μιθριδατισμό σε όλη αυτήν την ιστορία. Μιλάω γενικά, συνολικά. Βέβαια, θυμάστε τον Λέοντα Καραπαναγιώτη, που όταν μίλαγαν για τις ευθύνες των εφημερίδων, έλεγε ότι υπάρχουν εφημερίδες και εφημερίδες, ΜΜΕ και ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και δημοσιογράφοι. Άρα, όταν θα πάμε σε ευθύνες, πρέπει να γίνει συγκεκριμένα και να εξατομικευμένα. Ασφαλώς, όμως, είχε υπάρξει μιθριδατισμός. Όλη αυτή η ιστορία είχε αρχίσει να φαίνεται φυσιολογική και με αυτή την έννοια θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το ότι υπήρξαν αυτές οι διώξεις. Να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες ότι δεν είναι φυσιολογικό να υποστηρίζεις την Χρυσή Αυγή, όπως υποστηρίζεις κάθε άλλο κόμμα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Οι ρατσιστικές θεωρίες, ο λόγος του μίσους πρέπει να βγουν από τον δημόσιο διάλογο. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα πιο σύνθετο ζήτημα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε. Η ελευθερία του λόγου και της σκέψης δεν μπορεί να είναι υπό περιορισμό. Όμως εδώ έχουμε ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Δημοσιογράφος: Οι πράξεις καταδικάζονται, όχι οι ιδέες...

Π. Καψής: «Ακριβώς. Απλά πολλές φορές είναι λεπτή η γραμμή και θέλει μια προσοχή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα