Η ελληνική λογοτεχνία στο Λονδίνο

Η Ελλάδα έχει την τιμητική της και η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία ταξιδεύει στο Λονδίνο, στις 19 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πιο γνωστά πολιτιστικά κέντρα, το Southbank Centre, κύκλος εκδηλώσεων αφιερωμένος στη χώρα μας.

Θέμα των εκδηλώσεων: «Η λέξη είναι Ελλάδα. Ο πολιτισμός πίσω από την κρίση. Τι πρέπει να γνωρίζεις».

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς Ιωάννα Καρυστιάνη και Αλέξης Σταμάτης, ο οποίος
μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας διοργάνωση, που έχει ακουστεί πολύ στην Βρετανική πρωτεύουσα, καθώς ψυχή της είναι η διακεκριμένη δημοσιογράφος του ΒΒC Ρόζι Μπολτς.

«Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της μέσα στην κρίση κι όπως είπε ο κύριος Σταμάτης, χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αποτελεί μια ιστορική αναφορά και περιλαμβάνει και τη συζήτηση στην οποία συμμετέχουν οι Έλληνες συγγραφείς, με θέμα τη λογοτεχνία και την κρίση. Συντονίστρια είναι η Βικτόρια Χίσλοπ. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί το πολιτικό μέρος της διοργάνωσης και περιλαμβάνει συζήτηση με συντονιστή τον ανταποκριτή του BBC στην Ελλάδα Πωλ Μέισον, ενώ η τρίτη ενότητα έχει να κάνει με το θέαμα και περιλαμβάνει από Stand up Comedy, μέχρι τον θεατρικό μονόλογο του Αλέξη Σταμάτη "Innerview"», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Σταμάτης.
Keywords
Αναζητήσεις
londino
Τυχαία Θέματα