Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στις 20/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η ΕΡΤ σίγουρα πρέπει να αλλάξει. Άλλωστε το σχέδιο που έχουμε καταθέσει ως ΠαΣοΚ, που είναι στην ουσία το σχέδιο του κου Αλιβιζάτου, συμπεριλαμβάνει συγχωνεύσεις, αξιολογήσεις προσωπικού, πράγματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η

ΕΡΤ προς το καλύτερο... Όταν οι κκ Αλιβιζάτος και Καψής κατέθεσαν το σχέδιο αυτό στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η Νέα Δημοκρατία απάντησε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ειδικού σκοπού και η ίδια δεν πρόκειται να δεχτεί να περάσει αυτό το νομοσχέδιο».

Δημοσιογράφος: Αν κληθεί το ΠαΣοΚ να ορίσει διαχειριστή, πρέπει να το κάνει;

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Στην ΕΡΤ η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει με διαφάνεια, αξιοκρατία και κάποια στιγμή η σχέση μεταξύ ΕΡΤ και κυβέρνησης να διακοπεί. Η σχέση μεταξύ υπουργού και ΕΡΤ πρέπει να τελειώσει. Μιλάμε για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για μια ανεξάρτητη αρχή, η οποία θα επιτελεί το ρόλο της, θα είναι δημόσια και τίποτα παραπάνω...».

Δημοσιογράφος: Το θέμα των απολύσεων δεν το αγγίζετε καθόλου...

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Βεβαίως η ΕΡΤ δεν μπορεί να παραμείνει με το προσωπικό που έχει. Αυτό είναι γνωστό. Ακόμα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι λένε ότι "ναι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της ΕΡΤ"».

Δημοσιογράφος: Εσείς μιλήσατε ακόμα και για κοινή κάθοδο (σ.σ. ΠαΣοΚ - Δημοκρατικής Αριστεράς) στις ευρωεκλογές. Βλέπετε τέτοιο περιθώριο; Υπάρχει τέτοιο κλίμα σήμερα;

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Είπα ότι στις καλές και τις κακές στιγμές που έχουν περάσει τα δύο κόμματα, γιατί δεν έχουν περάσει μόνο καλές στιγμές, τώρα ζούμε τον "έρωτά" μας, υπάρχουν και κακές όμως στιγμές... Για να προχωρήσει η κεντροαριστερά, η οποία δεν είναι το ΠαΣοΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού -αλλά δεν μπορεί να ενωθεί χωρίς το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά,- θεωρώ ότι είναι ο κοινός τόπος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν τα δύο κόμματα.
Και μάλιστα είπα ότι είναι μια ευκαιρία, που έδειξε ότι είμαστε πιο δυνατοί αυτό τον καιρό, όταν ήμασταν μαζί και στηρίζαμε τις ίδιες απόψεις, διότι βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Είπα ότι αν στις ευρωεκλογές τα δύο κόμματα μπορέσουν να κατεβούν με κοινό ψηφοδέλτιο, θα αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας... Η κεντροαριστερά θα δημιουργηθεί έτσι και αλλιώς. Πρέπει να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, διότι αυτός είναι ο ζωτικός χώρος των μεταρρυθμίσεων, που έχουν ανάγκη η χώρα και οι πολίτες».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα