Ο Ν. Τσούκαλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, μίλησε στις 15/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη δήλωση του Φ. Κουβέλη, ότι δεν θα θεωρήσει αποστάτη, όποιον ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Η δήλωση του Φ. Κουβέλη ανταποκρίνεται στη βαθιά αντίληψη -που διαχρονικά διατυπώνει στην ελληνική πολιτική σκηνή η ανανεωτική αριστερά-, ότι οι οποιεσδήποτε προσωπικές επιλογές και μάλιστα όταν βρισκόμαστε σε τέτοιο κρίσιμο σταυροδρόμι, δεν μπορούν να στιγματίζονται με τέτοιου είδους
στοιχεία».

Δημοσιογράφος: Διαφοροποιήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν δαιμονοποιούνται...

Ν. Τσούκαλης: «Και όχι μόνο. Αυτή την περίοδο, βιώνουμε μια ασφυκτική ατμόσφαιρα αθλιότητας και επικίνδυνης αξιολόγησης...
Από την άλλη πλευρά, η δήλωση του Φ. Κουβέλη δεν αναιρεί την ομόφωνη απόφαση που λάβαμε ως κοινοβουλευτική ομάδα -μόλις πριν από μία εβδομάδα- και η οποία τοποθετείται αρνητικά στην εκλογή Προέδρου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο».

Δημοσιογράφος: Το ενδεχόμενο να ξανασκεφτείτε, για εθνικούς λόγους, τη δική σας στάση στο κοινοβούλιο, υπάρχει;

Ν. Τσούκαλης: «Εάν συμβούν αυτά τα οποία λέτε, αυτό που θα κάνει ο Νίκος Τσούκαλης είναι απλούστατα να προσπαθήσει να πείσει το κόμμα του ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θα πρέπει να πάμε συντεταγμένα. Μέχρι εκεί και ούτε μισό μέτρο περαιτέρω».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα