Ο Ν. Παππάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και εκλεγμένο μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Νίκος Παππάς, μίλησε στις 5/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Καταρχάς συγχαρητήρια για την εκλογή σας.

Ν. Παππάς: «Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που έδειξε, ότι σε μια στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα απαξιώνονται και αναζητούν εναγωνίως ατζέντα για να "επιπλεύσουν" στην επικαιρότητα -η οποία
είναι καταλυτική, εμφατική και στιγματίζεται από το βίαιο πρόγραμμα των μνημονίων-, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι κόμμα που εμπνέει».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η ραγδαία αύξηση της συσπείρωσης του κόσμου γύρω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η πλατιά συμμετοχή, η ευρύτητα και η πολιτική έμφαση με την οποία έχει ξεκαθαρίσει την πορεία του και για τα ζητήματα της Ευρώπης και των συνεργασιών, ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία...».

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά στην διαδικασία της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, την οποία χαρακτηρίζετε ευρεία και συσπειρωτική, γιατί πρέπει να υπάρχει στην σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αυτός ο θεσμός των αριστίνδην μελών;

Ν. Παππάς: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ειδικά στην Αριστερά την οποία εγώ και πολλοί άλλοι έχουν την τιμή να έχουμε υπηρετήσει για πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι αυτό αφορά μόνο το γεγονός ότι είναι μια μεταβατική κατάσταση, η οποία πάρα πολύ σύντομα θα μας οδηγήσει στις διαδικασίες συγκρότησης του ενιαίου κόμματος...».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή στην τελική μορφή, στην Κεντρική Επιτροπή, δεν θα υπάρχουν πλέον αριστίνδην μέλη;

Ν. Παππάς: «Στο νέο κόμμα φυσικά και όχι. Αυτό είναι εκτός συζήτησης...».

Δημοσιογράφος: Δυσκόλεψε τις διαδικασίες απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι η απόφαση του κ. Λαφαζάνη -η αριστερή πλατφόρμα δηλαδή-, να υπάρξει διαφορετικό ψηφοδέλτιο και θα έλεγα ότι αυτό το ποσοστό του 25%, το οποίο χαρακτηρίζεται και από τον Τύπο ως εσωκομματική αντιπολίτευση, δημιουργεί ερωτήματα για εσωτερικές συγκλίσεις το επόμενο διάστημα...

Ν. Παππάς: «Νομίζω ότι είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε σε αυτές...  Επειδή όμως δεν αποφεύγω τα ερωτήματα, θα σας πω ευθέως ότι ήμουν από αυτούς που επιθυμούσα πολιτικά να μην υπάρχει διαφορετική λίστα και να βαδίσουμε ακόμα πιο γοργά σε ενιαιοποίηση και με αποτελεσματικότερη λειτουργία, χωρίς να αναπαράγουμε πράματα που δυσκόλεψαν τον χώρο μας στο παρελθόν».

Δημοσιογράφος: Η δική σας πεποίθηση θα έλεγα ότι ήταν ευδιάκριτη και σε ό,τι αφορά στο πλειοψηφικό κομμάτι των μελών της συνδιάσκεψης. Υπάρχει ερμηνεία για τη στόχευση αυτή του κ. Λαφαζάνη;

Ν. Παππάς: «Η απολύτως ειλικρινής θέση των συντρόφων και η επιθυμία τους να έχουν μια ξεχωριστή λίστα στο συνέδριο και φαντάζομαι κάποια πιο διακριτή παρουσία. Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε αυτό περαιτέρω...».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διατύπωση διαφορετικών απόψεων, σε ό,τι αφορά στα ζη
Keywords
Τυχαία Θέματα