Εθνικός στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής

Ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια για τα φορολογικά, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Πρέπει να γίνει εθνικός στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής. Πριν από καιρό είχα πει να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα», είπε ο κ. Παπούλιας. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα δοθεί όλη η έμφαση στη φοροδιαφυγή μετά το Eurogroup, ενώ εξετάζεται και το ζήτημα του ιδιώνυμου αδικήματος με το υπουργείο Δικαιοσύνης,
για περιπτώσεις αρκετά εκτεταμένης φοροδιαφυγής, ώστε οι ποινές να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα,  αποκάλυψε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε και το θέμα φορολόγησης των οικογενειών με παιδιά ως μεγάλο εθνικό πρόβλημα, καθώς, όπως είπε, θα μείνει η Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Απαντώντας ο κ. Στουρνάρας, είπε ότι εξετάζεται με εισοδηματικά κριτήρια, προσθέτοντας πως είναι δεδομένη η εξοικονόμηση πόρων που πρέπει να γίνει, αλλά τα χαμηλά εισοδήματα θα ανακουφιστούν με επιδόματα και όχι απαλλαγές. Παράλληλα, δεν ξεκαθάρισε αν ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα είναι 40 ή 45%.

Εντός της ημέρας αναμένεται συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό, ενώ αύριο το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα