Ο Ν. Καραθανασόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μίλησε στις 7/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Δεν παίρνουμε μέρος σε αυτά τα παζάρια και σε αυτήν τη διαδικασία αποπροσανατολισμού του λαού. Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο, αλλά με το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο
αστικό πολιτικό σύστημα, ο οποίος ουσιαστικά επικυρώνει το σύνολο των αντιλαϊκών αποφάσεων. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, προσώπου και του ποιος το υποδεικνύει, δεν θα να ψηφίσουμε την πρόταση που θα γίνει».

Δημοσιογράφος: Άρα, ανήκετε στο μπλοκ των δυνάμεων, της υφιστάμενης σύνθεσης της Βουλής, που θεωρεί ότι η προεδρική εκλογή αποτελεί ενδεχομένως το εργαλείο για να γίνουν εκλογές...

Ν. Καραθανασόπουλος: «Όχι. Δεν ανήκουμε σε αυτό το μπλοκ, διότι αυτό το μπλοκ των 120 - 121, στο οποίο αναφέρετε, δεν αμφισβητεί το ρόλο και το θεσμό της προεδρικής δημοκρατίας. Αντίθετα συζητάει για το πρόσωπο το οποίο θα υποδειχθεί, αλλά από τη νέα κυβερνητική αρχή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα