Ο Ν. Βούτσης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκος Βούτσης, μίλησε στις 7/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για δηλώσεις Κ. Ήσυχου: "Δεν συμβάλουν στο να τεθούν τα πραγματικά προβλήματα".

Δημοσιογράφος: Χθες έγιναν συγκεκριμένες δηλώσεις από τον επικεφαλής του τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον κ. Ήσυχο, κατά τις οποίες συνέδεε τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής -και κυρίως το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων- με την εγχώρια συζήτηση για τους 180 βουλευτές και άρα την προεδρική εκλογή. Αποτελεί θέση
του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει σκηνικό έντασης για να βρεθούν οι 180;

Ν. Βούτσης: «Φόβοι πάντοτε υπάρχουν. Το θέμα είναι να λέμε θετικά τη γραμμή μας, η οποία -όπως γνωρίζετε- είναι η γραμμή της αποκλιμάκωσης της έντασης, αλλά ταυτόχρονα της ισχυροποίησης αυτού που λέμε αμυντική δυνατότητα και του ευρύτερου ελληνικού χώρου, έτσι ώστε να υπάρχει αποτρεπτική ικανότητα. Από εκεί και έπειτα, τι φόβοι υπάρχουν, τι εκτιμήσεις και τι σκέψεις υπάρχουν, είναι καλύτερο να τα συζητάμε μεταξύ μας. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή συμβάλλουν στο να τεθούν τα πραγματικά προβλήματα. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στην περιοχή. Όχι βεβαίως τόσο όσο κάποιες πλευρές το ανυψώνουν. Σας θυμίζω την παραφιλολογία που ξεκίνησε για την πλατφόρμα που υποτίθεται ότι οι Τούρκοι θα τοποθετούσαν στην Κυπριακή ΑΟΖ και τελικώς αποδείχτηκε ότι την πήγαιναν στη Λάρνακα για επισκευές. Θα μπορούσα να σας πω και άλλα, για τις ασφαλείς διελεύσεις από διεθνή ύδατα... Άρα, δεν αποτελεί πρόκληση αυτή καθ' εαυτή κάποιο μέρος από τις βόλτες που κάνουν τα τούρκικα πλοία κ.λπ.. Χρειάζεται, δηλαδή, ψυχραιμία, η οποία επιδεικνύεται από ορισμένες πλευρές και από κυβερνητικές. Καλό θα είναι να μην μπλέκουμε αυτά τα λεπτά ζητήματα, διότι η Τουρκία, αυτή τη στιγμή, έχει τρεις πολέμους στα ανατολικά της σύνορα και άρα, το κλικ για να υπάρξει αντιπαράθεση προς δυσμάς ή ο όποιος συμψηφισμός ενυπάρχει. Αλλά δεν θα πρέπει ν' αντιμετωπίζεται σαν μπαμπούλας και ούτε να επηρεάζει τόσο καθοριστικά το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
9.84 βουτσης
Τυχαία Θέματα