Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μίλησε στις 23/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο μητροπολίτης Χαλεπίου είναι ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, εργατικό, συνετό. Αγαπούσε και πιστεύω ότι συνεχίζει να αγαπάει το ποίμνιό του. Έχει ένα πάρα πολύ ορθόδοξο εκκλησιολογικό φρόνημα, γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος και η παρουσία του Ορθοδόξου επισκόπου στην επισκοπή τώρα και γενικότερα για την εκκλησία. Είναι ένα θλιβερό γεγονός αυτό που συνέβη. Ας ευχηθούμε ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος, που θα του δώσει τη δυνατότητα να βρεθεί γρήγορα πάλι
δίπλα στο ποίμνιό του, που τόσο πολύ έχει αγαπήσει και που όλο αυτό τον καιρό που δοκιμάζεται είναι δίπλα του με κάθε μορφή βοήθειας. Πνευματικής και υλικής».

Και πρόσθεσε: «Είναι μια δοκιμασία ενός λαού και δίπλα σε αυτόν τον λαό δοκιμάζεται και η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλοι προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε. Κατά καιρούς οι εκκλησίες αποφασίζουν να στείλουν κάποια βοήθεια. Βρίσκονται σε επικοινωνία για να βρεθούν λύσεις για το δοκιμαζόμενο λαό κυρίως. Η ιεραρχία ολόκληρη της Εκκλησίας της Αντιοχείας είναι δίπλα στο λαό της. Ο νέος πατριάρχης Ιωάννης, ο αδερφός του Παύλου, είναι και αυτός μια όντως, σημαντική και διακεκριμένη εκκλησιαστική προσωπικότητα, που με τον συνετό χαρακτήρα του, αλλά και την αγάπη του για το ποίμνιο, νομίζω ότι θα μπορέσει να βοηθήσει στην εκτόνωση αυτής της κρίσης. Ο λαός αυτός πρέπει να στηριχθεί όχι μόνο οικονομικά και υλικά, αλλά και πνευματικά για να αντέξει αυτή τη δοκιμασία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα