Ο Λαβρόφ προειδοποιεί την Συρία

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο επανάληψης του ιρακινού σεναρίου στη Συρία, με το επιχείρημα της αναζήτησης όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αμφισβήτησε την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν προς τη συριακή κυβέρνηση να
επιτρέψει σε ομάδα του ΟΗΕ να ερευνήσει σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς τον Δεκέμβριο.

«Το αίτημα αυτό του γενικού γραμματέα αναφορικά με ένα γεγονός το οποίο ξεχάστηκε στη συνέχεια μάς θυμίζει προσπάθειες να επαναληφθεί στη Συρία μια ανάλογη πρακτική με εκείνη στο Ιράκ, όταν διεξάγονταν έρευνες για όπλα μαζικής καταστροφής», τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα, κατηγόρησε ορισμένες χώρες ότι επιμένουν στην ανάγκη για ξένη επέμβαση στη Συρία.

«Υπάρχουν κυβερνήσεις που πιστεύουν ότι όλα τα μέσα είναι κατάλληλα για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος. Όμως το θέμα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής είναι πολύ σοβαρό, δεν πρέπει να παίζουμε με αυτό», τόνισε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα