Ο Καβάφης στο επίκεντρο

Ένα ιδιότυπο μονόπρακτο, γεμάτο ποίηση, μουσική κι αντηχήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών και με τον Κωνσταντίνο Καβάφη στο επίκεντρο, παρουσιάζει ο διανοούμενος, ποιητής και συγγραφέας Γιώργος Χρονάς, αυτή τη φορά ως ηθοποιός, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Πρόκειται για την παράσταση «Ο Κ.Π Καβάφης στο ξενοδοχείο Βαλκάνια», που παρουσιάζεται στις 10 και 17 Οκτωβρίου και στις 14, 21 και 28 Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Χρονάς μίλησε στη Βάνα Λυκομήτρου.

«Έκανα παλιά μια εκπομπή που λεγόταν "Ξενοδοχείο Βαλκάνια". Όταν μου είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ
Φιλίππων -Θάσου να κάνω κάτι για τον Καβάφη, του είπα ότι είχα δει ένα όνειρο. Πάνω σε αυτό βασίζεται η παράσταση. Ήμουν λοιπόν ρεσεψιονίστ σε ένα μοναχικό φανταστικό ξενοδοχείο το «Βαλκάνια»- εμπνευσμένο από την παλιά μου δουλειά- και ήρθε ο Καβαφης, μου ζήτησε ένα δωμάτιο εσωτερικό, του έδωσα το 17, του είπα ότι τον θαυμάζω, ότι έχω τα ποιήματά του στο γραφείο μου πάνω από το φαξ. Του ζήτησα αν μπορέσει αυτές τις δυο ημέρες που θα μείνει στο ξενοδοχείο, να με ακούσει να διαβάζω ποιήματά του. Με φωνάζει στο δωμάτιο του κι αρχίζω να διαβάζω τα ποιήματα σε πέντε ενότητες και με πέντε τραγούδια, από τα οποία τα δύο είναι για εκκλησιαστικό όργανο του Μπαχ. Κι έτσι τελειώνει κι αυτή η παράσταση», είπε ο κύριος Χρονάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα