Ο Κ. Τασούλας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Τασούλας, μίλησε στις 19/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την εκλογή του Π. Παυλόπουλου ως νέου Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Η αιτιολογία (σ. σ. για την επιλογή του Π. Παυλόπουλου) ήταν πολύ παράξενη... Τι ήταν αυτό που παρακίνησε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να επιλέξει τον κ. Παυλόπουλο- και δεν το κατάλαβα;... Λέει ότι "τον διαλέξαμε γιατί το 2008 αντιστάθηκε σε μια αιματηρή εκδοχή εναντίον της
εξέγερσης"... Αυτή είναι, φαίνεται, μια από τις γοητείες που άσκησε ο κ. Παυλόπουλος στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Σε άλλους δεν άσκησε, πάντως έλαβε 233 ψήφους και έληξε αυτή η υπόθεση αισίως χθες. Οπότε η χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια και κανείς δεν μπορεί με πρόσχημα αυτό, να προκαλέσει πλέον εκλογές».

* Για την ανακοίνωση του Κυρ. Μητσοτάκη αναφορικά με την αποχή του από την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Αν αυτά που είπε τα πιστεύει, τότε καλώς δεν ψήφισε, αλλά εγώ στη θέση του θα ερχόμουν και δεν θα ψήφιζα. Δεν θα απείχα... Επειδή τα πράγματα είναι κρίσιμα και την κρισιμότητα δεν χρειάζεται να τη μάθουμε μετά από 20 χρόνια διαβάζοντας ιστορία -καλό είναι να κάνουμε μία προσπάθεια να την κατανοήσουμε-, όταν πιστεύουμε κάτι τόσο ριζικό όπως αυτό που είπε ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, καλό θα είναι να μην απέχουμε, αλλά να παίρνουμε θέση».

* Για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου: "Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι".

«Το Κούγκι έχει δύο αναγνώσεις. Η μία είναι ότι οι 590 έφυγαν κάνοντας ένα είδος συμφωνίας -όχι προδοσίας- με τον εχθρό και οι 5, οι πιο ανένδοτοι, έμειναν και το τίναξαν στον αέρα. Ποιο από τα δύο εννοεί ο κ. Καμμένος; Την συμφωνία με τον εχθρό ή το τίναγμα στον αέρα;».

* Για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης:

«Νομίζω ότι πρόκειται για μια επανάληψη της επιφανειακής αντίληψης της εγχώριας αριστεράς -κάποιοι τη χαρακτηρίζουν "παλαβή" αριστερά και φοβάμαι ότι δεν έχουν άδικο-, η οποία επιμένει να ηρωοποιεί και να μαρτυροποιεί τις απόψεις της και επιμένει ότι όλοι οι άλλοι, όλη η υφήλιος είναι υποχρεωμένη αυτή την ηρωοποίηση και τη μαρτυροποίηση των απόψεών της να την υπακούει και να τη σέβεται. Εγώ αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός προφανώς έδωσε ένα μήνυμα στις εκλογές, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα πείσουμε τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ότι ο ρόλος της υπόλοιπης Ευρώπης είναι να βοηθάει την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να συμμορφώνεται με την εκδοχή που η ίδια έχει για το μήνυμα των εθνικών ελληνικών εκλογών. Αυτό μου φαίνεται δύσκολο...».

Δημοσιογράφος: Είστε αισιόδοξος για τον συμβιβασμό;

Κ. Τασούλας: «Όχι. Σε αντίθεση με πολλούς οι οποίοι πιστεύουν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένα νέο ΠαΣοΚ, το οποίο θα περιοριστεί σε λεκτικές νίκες ή σε νίκες αλλαγής ορολογίας, πιστεύω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη πραγματικότητα δυστυχώς εννοεί αυτά που λέει κι ότι πολλοί που τον ψήφισαν, επειδή πίστευαν ότι δεν εννοεί αυτά που λέει, την πάτησαν. Πρώτον, διότι η ψήφος δεν ανακαλείται και δεύτερον, γιατί η πορεία της χώρας είναι σε απίστευτο μεταίχμιο και ο θεός να βάλει το χέρι του... Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ σημαντικό η χώρα μας, με διαπραγματευτές τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους Ανεξάρτητους Έλληνες -αυτούς επέλεξε ο ελληνικός λαός ελεύθερα και ενθουσιωδώς-, να καταφέρει να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρώπης...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα