Διχάζει το σχέδιο Μοσκοβισί

«Το σχέδιο Μοσχοβισί, είναι αυτό που θα λάβουμε κατά βάση υπόψη», απάντησε μέσω του Α984 στον κ. Μητρόπουλο ο αναπληρωτής υπουργός Kοινωνικών Aσφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, και συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι να προσέχουμε τις διατυπώσεις». Ο κύριος Στρατούλης, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, διαφοροποίηση του Αλέξη Μητρόπουλου, μέσω του Αθήνα 9.84, όσον αφορά τέσσερις πτυχές του σχεδίου Μοσκοβισί, τις οποίες – όπως είπε – δεν έπρεπε να αποδεχθούμε.

Ο πρώτος

αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως προωθούσε, όπως και το σχέδιο Ντάισελμπλουμ, την κατηγορηματική δέσμευση ως προς το ύψος του χρέους, είχε τη δήλωση ότι είναι βιώσιμο πια το χρέος και άρα ανατρέπεται όλη η λογική της αριστεράς ότι το μνημόνιο μάς κατέστρεψε, και πως αναφέρεται στη ρήτρα των ισοδύναμων μέτρων σε περίπτωση ακύρωσης εφαρμοστικών νόμων, που – όπως είπε – είναι η ρήτρα εφαρμογής συνέχισης του προγράμματος.

Ο κ.Μητρόπουλος διαφώνησε ακόμη και με την υιοθέτηση μεγάλου ποσοστού του μνημονίου και πρόσθεσε πως: «Οι δανειστές δεν θέλουν να συμβιβαστούν και να συνδιαλεγούν. Θέλουν να βάλουν τρικλοποδιές και να δεσμεύσουν την κυβέρνηση της αριστεράς για να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την οποία κινητοποίηση στις χώρες του Νότου... Αν υπάρχει εναλλακτική -που δεν πρέπει να υπάρχει plan b και μονομερείς ενέργειες-, εναπόκειται στις πρωτοβουλίες και στις πολιτικές θελήσεις του πρωθυπουργού μας, τον οποίο εμπιστευόμαστε... Plan b ούτε υπάρχει, ούτε μέχρι τώρα αισθανθήκαμε την ανάγκη να επεξεργαστούμε κάτι τέτοιο... Δεν πρέπει ούτε να λέμε, ούτε να μεθοδεύουμε την διενέργεια δημοψηφίσματος, επειδή υπάρχει κυρίαρχη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, της οποίας η λαϊκή υποστήριξη μέρα με τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη».

Keywords
Τυχαία Θέματα