Ο Κ. Καρτάλης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Κώστας Καρτάλης, μίλησε στις 7/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το τοπίο δεν είναι καθαρό, να είμαστε βέβαιοι γι' αυτό. Υπάρχει μια αμηχανία και φαίνεται. Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να ανοίξουν συντεταγμένα οι διαδικασίες, καταστατικά κατοχυρωμένες. Γιατί αν δεν ανοίξουν συντεταγμένα και όσο δεν ανοίγουν συντεταγμένα, τότε ο κάθε συνάδελφος και το κάθε μέλος του ΠαΣοΚ
θα αναζητεί ένα άλλο βήμα για να εκφράσει την άποψή του. Μπορεί να είναι το βήμα της Βουλής, ένα ραδιόφωνο, μια τηλεόραση, ένα περιοδικό και αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη σύγχυση στην κοινωνία, που περιμένει από εμάς απαντήσεις, παρά ξεκαθάρισμα του τι μέλει γενέσθαι... Θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠαΣοΚ, να είναι εκείνος που θα ανοίξει τις διαδικασίες, εκείνος που θα αποσαφηνίσει τον σχεδιασμό, τη στόχευση. Δεν ανησυχώ για τις διαδικασίες...
Θεωρώ ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με τους πολίτες. Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα. Νομίζω ότι εμείς μιλάμε και νομίζουμε ότι μας ακούνε, αλλά οι πολίτες ακούνε άλλα πράγματα ή θέλουν να ακούσουν άλλα πράγματα. Και νομίζω ότι αυτά είναι που πρέπει να κάνουμε συντεταγμένα, οργανωμένα, ώστε να αποφύγουμε τρικλοποδιές, προβλήματα, παρεξηγήσεις...».

* Για τους χαρακτηρισμούς του κ. Ξυνίδη προς την Καϊλή:

«Σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς, πιστεύω ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί πρέπει να λείπουν. Βρίσκω αδιανόητο μια πολιτική διαφωνία να οδηγεί στην υποτίμηση ενός συναδέλφου μου βουλευτή, επί τη βάση του φύλου του, δηλαδή το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Αυτό δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας προς τον κόσμο. Ο κόσμος περιμένει από εμάς κάτι καινούργιο σε όλα τα επίπεδα. Και δεν το λέω αυτό επειδή έχω κάτι προσωπικό με τους συναδέλφους που είπαν αυτές τις φράσεις. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν σε μια έξαρση της στιγμής και γι' αυτό υπάρχει ο χώρος επανόρθωσης προς την συνάδελφο που δέχτηκε τις υποτιμητικές αυτές αναφορές. Αυτό, όμως, που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δεν υπήρχε καμία κινητικότητα μέσα στο κόμμα. Και ξέρετε ότι αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε σε πολλά, είναι βέβαιο  ότι συμφωνούμε όλοι στο ότι ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζεται από μια δυτική κουλτούρα. Θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα...».
Δημοσιογράφος: Το σενάριο της δυαρχίας πώς το βλέπετε;

Κ. Καρτάλης: «Δεν μου αρέσει το σενάριο της δυαρχίας, γιατί είναι σενάριο που οδηγεί περισσότερο σε συγχύσεις παρά σε καθαρές λύσεις. Αλλά και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αποσαφηνιστεί από τις τοποθετήσεις που θα γίνουν. Οι τοποθετήσεις θα ξεκινήσουν από τον κ. Παπανδρέου. Είναι απολύτως λογικό και δίκαιο. Απλώς, αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα