Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 22/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* "Δεν πρέπει εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, να γίνουμε η αφορμή για να πέσει η χώρα στα βράχια, ούτε όμως και να γίνουμε "πλυντήριο" των ευθυνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.":

Δημοσιογράφος:
Τι θα κάνετε στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή μια συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετά επαχθής για την ελληνική κοινωνία -με νέα μέτρα- και μερικοί αντάρτες από το κυβερνών κόμμα αποχωρήσουν και καταψηφίσουν;

Κ. Χατζηδάκης: «Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες που υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία, τα κόμματα τοποθετούνται για τα νομοσχέδια και τις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων όταν αυτά εκδηλωθούν... Σε αυτή τη φάση εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε σε δύο βασικές αρχές. Η πρώτη είναι ότι δεν πρέπει εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, να γίνουμε η αφορμή για να πέσει η χώρα στα βράχια -δεν θα ήταν καλό ούτε για τις δικές μας προσπάθειες, ούτε για τις θυσίες του ελληνικού λαού- και η δεύτερη είναι να μην γίνουμε εμείς "πλυντήριο" των ευθυνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Με βάση αυτές τις δύο αρχές πρέπει να πορευτούμε. Έχουμε καιρό να το συζητήσουμε στην κοινοβουλευτική ομάδα και με βάση αυτό που πιστεύει ο καθένας, με βάση την πορεία και την ταυτότητα του κόμματος και με βάση τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους Έλληνες πρέπει να τοποθετηθούμε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο απέναντι στους Έλληνες».

* "Είμαστε το κόμμα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και μέσα σε αυτό το κόμμα είναι λογικό να υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις":

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν ιδεολογικές τάσεις, διαφωνίες στο κόμμα σας; Εκφράζονται; Υπάρχουν ρεύματα τα οποία ενδεχομένως να εκφραστούν σε μια εσωτερική αναμέτρηση, η οποία είναι εύλογη βέβαια;

Κ. Χατζηδάκης: «Στις τελευταίες εκλογές το 28% του ελληνικού λαού ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία. Τι φανταζόμαστε; Ότι τόσο στο επίπεδο των ψηφοφόρων της όσο και των στελεχών που την απαρτίζουν, όλοι πιστεύουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα, το οποίο μας ήρθε ως εξ' αποκαλύψεως αλήθεια από τον ουρανό, από τον θεό; Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Είμαστε το κόμμα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και μέσα σε αυτό το κόμμα είναι λογικό να υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις. Άλλος είναι λίγο πιο συντηρητικός, άλλος είναι πιο φιλελεύθερος. Ας μην κρυβόμαστε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να γίνεται πάντα μια δημιουργική σύνθεση κοιτάζοντας κατά βάση όχι στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον, εμπνεόμενοι από αυτά που συμβαίνουν στα άλλα μεγάλα κεντροδεξιά κόμματα της της Ευρώπης, καθώς και από τις εξελίξεις στην οικονομία και στην τεχνολογία διεθνώς, στον καινούργιο κόσμο που όλοι ζούμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα