Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 9/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για ενδεχόμενη ένωσης της κεντροδεξιάς:

«Προσωπικά και κατ' επανάληψη πριν από τις εκλογές, είχα μιλήσει υπέρ της μεγάλης κεντροδεξιάς. Είναι κάτι το οποίο πίστευα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό προεκλογικά. Ελπίζω και θα κάνω ό,τι μπορώ από προσωπικής
απόψεως, για να γίνει τώρα πραγματικότητα.  Το χρειαζόμαστε και νομίζω ότι εάν προχωρήσει σωστά, μπορεί να μην έχει μόνο το αποτέλεσμα της άθροισης των ποσοστών, αλλά να λειτουργήσει και πολλαπλασιαστικά. Να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στο χώρο και πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα προς τις όμορες πολιτικές δυνάμεις, τα μικρότερα κόμματα, είτε εντός Βουλής, είτε εκτός Βουλής... Με έναν κοινό παρονομαστή, μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά πολιτική...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Σημασία έχει όλοι να αισθανθούμε ότι είμαστε στρατιώτες της πατρίδας στην παρούσα φάση. Η Ελλάδα είναι σε έναν οικονομικό πόλεμο, πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Βεβαίως, η Αριστερά δικαιούται να κάνει αυτό το οποίο νομίζει -δεν θα της υπαγορεύσω τι να κάνει, ούτε είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνούμε μεταξύ μας-, προσωπικά όμως ανησυχώ από την επικράτηση της Αριστεράς. Όχι ιδεολογικά, διότι απλώς πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σε μια τέτοια φάση, που μετά από μια ενδεχόμενη επικράτηση τέτοιων αντιλήψεων, θα οδηγηθούμε σε πολύ μεγαλύτερες περιπλοκές, από τις οποίες δε θα μπορούμε να ξεμπερδεύουμε...».

Και πρόσθεσε: «Το πρώτιστο τώρα είναι η ενότητα, όχι μόνο σε επίπεδο παραταξιακό, αλλά και σε επίπεδο εθνικό. Αν πάμε με μια λογική κατακερματισμού, θα διαλυθούν και αυτά που μένουν όρθια...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα