Τα pinup girls του Ηλία Χατζούδη

Ο Ηλίας Χατζούδης είναι ο εικονογράφος που είναι δημοφιλής στις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη για τα pinup girls που έχει δημιουργήσει.

Σπούδασε γραφιστική και παρακολούθησε μαθήματα Flash για την δημιουργία ιστοσελίδων. Και εργάστηκε για αρκετό διάστημα σε ένα δημιουργικό γραφείο της Αθήνας σαν γραφίστας και εικονογράφος.

Παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει σαν ελεύθερος

επαγγελματίας κάνοντας συνεργασίες με διαφημιστικές εταιρίες και περιοδικά όπως το Maxim, Free, Sporty Jr, Max, γραφίστας, Εννέα κ.α.., συνεργασίες με τραγουδιστές και καλλιτέχνες.

Για αρκετά χρόνια ήταν ο σχεδιαστής που δημιουργούσε τις εικονογραφήσεις για το παιδικό γεύμα της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας «γρήγορου φαγητού».

Το 2006 τον ανακάλυψε η αμερικάνικη εταιρία Sticker Chick όπου δημιούργησε εκατοντάδες σχέδια με pinup girls.

Την 2007 χρονιά εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με προσωπικά του σχέδια το Digital Divas και το 2010 εκδόθηκε το δεύτερο με τίτλο «Whoops! The Art of Elias Chatzoudis», τα οποία έχουν εξαντληθεί και θεωρούνται συλλεκτικά.

Την 2011 ξεκίνησε την συνεργασία του με την νέα, εκείνη την εποχή, αμερικάνικη εταιρία την Zenescope Entertainment, η οποία εκδίδει κόμικ ιστορίες βασισμένες στα παραμύθια των αδελφών Grimm, με μία πιο ενήλικη ματιά, κάνοντας Variant και συλλεκτικά Εξώφυλλα.

«Τον Ιανουάριο του 2015 κατάφερα να πάρω την Ο-1 Visa. Δεν είναι μία απλή υπόθεση, δυστυχώς, κρατάει κάποιους μήνες η όλη διαδικασία, διότι πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι αρκετά επιτυχημένος/αναγνωρίσιμος, μέσω συστατικών επιστολών, συνεντεύξεων που, ενδεχομένως, έχεις δώσει στο παρελθόν και φυσικά μέσω της δουλειά σου», είπε ο Ηλίας Χατζούδης, μιλώντας στην εκπομπή Παραλλαγές με τη Μαρία Παύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα