Σκληρή διαπραγμάτευση

«Η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά, θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας σαφές ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν είναι αποδέκτης εντολών δια αλληλογραφίας». Παράλληλα,

κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να σεβαστούν την δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα, δεσμευόμενος από την πλευρά του ότι και η δική του κυβέρνηση θα σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ.

«Μας δεσμεύουν κανόνες και θα τους σεβαστούμε, όπως η εξασφάλιση πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, αλλά ξεκάθαρα πράγματα, η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ Τσίπρας εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι μακρά και δύσκολη, λέγοντας ότι «δεν ζητάμε ελεημοσύνη και επιτροπεία, χρειαζόμαστε χρόνο όχι μόνο εμείς αλλά και η Ευρώπη και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στο κοινό μας μέλλον».

Μάλιστα, χαρακτήρισε επικίνδυνες τις δηλώσεις ότι «οι εκλογές σε μια χώρα δεν αλλάζουν τίποτα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τέτοιες αντιλήψεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να υπονομεύουν τη δημοκρατία και να στρώνουν το έδαφος για τον φασισμό.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές, είπε ότι «δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού», αναφέροντας ότι «εγγυόμαστε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τη διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη και τις καταθέσεις των πολιτών», ενώ υποσχέθηκε ότι «σταδιακά θα αποκατασταθούν όλες οι αδικίες από την περίοδο της εφαρμογής των μνημονίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα