Ο Γύρος του Κόσμου

Η επίτευξη μιας συμφωνίας για το PSI, που θα ικανοποιεί και τους ομολογιούχους καθώς και η επικράτηση του Μιτ Ρόμνεϊ στις προκριματικές στη Φλόριντα είναι τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Bloomberg: Το PSI θα περιλαμβάνει ρήτρα και για το ΑΕΠ. Οι ιδιώτες πιστωτές που συμμετέχουν στις συζητήσεις ανταλλαγής χρέους με την Ελλάδα
μπορεί να λάβουν ένα μικρό "γλυκαντικό" που θα συνδέεται με την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και θα μειώνει τον αντίκτυπο από την αποδοχή χαμηλότερου επιτοκίου. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ το χαμηλότερο κουπόνι θα οδηγήσει σε απώλεια 70% ή και περισσότερο για τους πιστωτές, η προσθήκη ρήτρας Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος που θα πληρώσει περισσότερο τους ομολογιούχους αν ανακάμψει η ελληνική οικονομία, θα περιορίσει τις απώλειες στην καθαρή παρούσα αξία κατά 0,5% με 3%.

Πιέσεις στην ΕΚΤ λόγω των ελληνικών ομολόγων αναφέρει το Dow Jones Newswires. H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας είναι δύσκολο να παραμείνει στο περιθώριο, ενώ η χώρα διαπραγματεύεται την αναδιάρθρωση του χρέους της με τους ιδιώτες πιστωτές.

Σε άλλα διεθνή θέματα, Reuters: Μετά τη νίκη στη Φλόριντα, ο Ρόμνεϊ είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί των Ρεπουμπλικάνων. Ξεκάθαρη νίκη κατήγαγε στη Φλόριντα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών, Μιτ Ρόμνεϊ. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης απέσπασε το 46% των ψήφων, έναντι 32% που απέσπασε ο Νιουτ Γκίνγκριτς. Οι επόμενες μάχες θα δοθούν σε Μινεσότα και Νεβάδα.

Για το ίδιο θέμα, ο Ρόμνεϊ έχει το χρήμα, κερδίζει μομέντουμ στον αγώνα για το προεδρικό χρίσμα αναφέρει το Associated Press.

Στη γειτονική Τουρκία το Anadolu μεταδίδει τις διμερείς συναντήσεις που είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Σέρβο και Έλληνα ομόλογό του, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ν/Α Ευρώπης. Ο Νταβούτογλου ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία με τις χώρες των Βαλκανίων, αναφέρει το πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία πιστεύει ότι θα υπάρξει συναίνεση για μια ειρηνική λύση στο θέμα της Συρίας, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μεταδίδει το Ria Novosti.
Keywords
Τυχαία Θέματα