Ο Γ. Βερνίκος στον ΑΘΗΝΑ984

O υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Γιώργος Βερνίκος, μίλησε στις 7/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το δίλημμα Βενιζέλου:

«Είναι πραγματικό δίλημμα. Έρχεται και σου λέει με μεγάλη

σαφήνεια ότι είναι πλέον η ώρα της αλήθειας. Κάποιος που πιστεύει ότι ανήκει σε αυτήν την ευρεία δημοκρατική παράταξη, δεν μπορεί σήμερα να παρασύρεται απέναντι σ' ένα ψευτοδίλημμα "Νέα Δημοκρατία ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.". Αυτό έχει ίσως σχέση στις εκλογές με το μπόνους των 50 εδρών και σε τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα στις ευρωεκλογές ο χώρος αυτός πρέπει να καταγράψει τις δυνάμεις του, ειδάλλως δεν έχει λόγο. Προφανώς θα υπάρξει μια διαφορετική εικόνα, αν δεν συγκεντρώσει το ποσοστό που του αξίζει. Είναι τραγικό να παρασυρθεί ο κόσμος στο ψευτο-δίλημμα "Νέα Δημοκρατία ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α."... Αυτό περίπου προσπαθούν να κάνουν και τα άλλα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξαμοληθεί σαν να πρόκειται για παιδικό πάρτι και λέει "ψηφίστε με, διότι διαφορετικά, η κατάσταση θα είναι δυσάρεστη ". Καθένας λέει -λίγο πολύ- το ίδιο. Και η Δημοκρατική Αριστερά λέει "ψηφίστε εμένα, γιατί έτσι θα σωθείτε. Είμαι η καλύτερη λύση". Και η Ελιά υποστηρίζει ‘ότι σηκώνει το βάρος του μαρτυρίου με 30 βουλευτές της που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση"... Είναι σαν να μου λέτε ότι κακώς στηρίζω την κυβέρνηση. Κάπως πρέπει να δικαιωθεί μια συγκεκριμένη πολιτική με την οποία σέρνεις τον σταυρό του μαρτυρίου. Η Ελιά είναι σαφής. Στηρίζει την κυβερνητική σταθερότητα και θέλει να ενισχύσει τον προοδευτικό πόλο».

* Για το Ποτάμι:

«Το Ποτάμι σήμερα είναι λίγο πολύ τσάμπα μάγκας... Λέει ας πούμε "τι ωραία να είμαι νέος και ωραίος και χαίρω πολύ". Δεν σηκώνει κανέναν σταυρό μαρτυρίου. Δεν καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Καθημερινά στη ζωή δίνεται μια μάχη. Τα πράγματα κρέμονται από μια κλωστή και δεν είναι απλά. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη. Ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι η ανάγκη να εκφραστεί ενιαία αυτός ο χώρος είναι πολύ έντονη...».

* Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκπροσωπεί ένα 5% της κοινωνίας και "σέρνει" ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Στηρίζει την ανατροπή,δεν υποστηρίζει τον εξανθρωπισμό και την βελτίωση του συστήματος».

Δημοσιογράφος: Την ανατροπή από το μνημόνιο και την ανθρωπιστική κρίση που έχει υπάρξει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Δανείζομαι την επιχειρηματολογία...

Γ. Βερνίκος: «Το πόσο περιβάλλεις τα πιστεύω σου με ωραία λόγια είναι άλλο θέμα. Ένα οικονομικό σύστημα ή το υποστηρίζεις, ή προσπαθείς να το βελτιώσεις ή να το ανατρέψεις. Το σύστημα δεν έχει προηγούμενο, δεν έχει να οραματίζεσαι μια καλύτερη κοινωνία. Η καλύτερη κοινωνία που μπορεί κανείς να οραματίζεται είναι εντός Ευρώπης με σοσιαλδημοκρατικές δημοκρατίες... Δεν υπάρχει κανένα όραμα σαν αυτό που τρέφει ο πυρήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή η κοινοβουλευτική ομάδα που ανήκει στην Ευρώπη. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανήκει σε μια περιθωριακή ομάδα στην ΕΕ. Οι δύο μεγάλες οικογένειες, που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα είναι από την μια πλευρά η λαϊκή δεξιά και από την άλλη η σοσιαλδημοκρατία...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα