Ξεκίνησε η ακρόαση των 4 βουλευτών της ΧΑ

Σε εξέλιξη στη Βουλή η ακρόαση των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο προφυλακισμένοι, Γερμενής και Μπούκουρας, κατά τη διαδικασία για άρση ή μη της ασυλίας τους όσον αφορά τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οδηγούνται βουλευτές από τη φυλακή στο κοινοβούλιο.

Ο πρώτος εκ των εγκαλουμένων

ανεξάρτητος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, υποστήριξε ότι δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να σταματήσει ούτε να ελέγξει τις παράνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής, και αποδέχθηκε την κριτική ότι θα έπρεπε νωρίτερα να έχει αποδοκιμάσει τις ενέργειες αυτές και να έχει παραιτηθεί. Σημείωσε, δε, ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα σκεφτόταν σοβαρά την ανεξαρτητοποίησή του ωστόσο φοβήθηκε να το κάνει καθώς - όπως είπε - φάνηκε και από την υπόθεση Μπαλτάκου ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα της ηγεσίας.

«Δεν προσκυνάμε εμείς κανέναν, δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, πίσω δεν πρόκειται να κάνω ποτέ», είπε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Μίχος.

Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα