«Η αξιοπρέπεια δεν είναι εποχικό φαινόμενο»

Η αξιοπρέπεια δεν είναι εποχικό φαινόμενο, είναι αυτοπροσδιοριστική έννοια και δεν μπορεί να είναι ιδεολογική παντιέρα”, τόνισε στον Αθήνα 984 και τον Ηλία Κανέλη η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, προσθέτοντας πως η διαπραγμάτευση δεν είναι αγώνας ανεξαρτησίας.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας:

«Η αξιοπρέπεια δεν είναι εποχικό φαινόμενο, είναι αυτοπροσδιοριστική και δεν μπορεί -κυρίως- να είναι ιδεολογική παντιέρα.

Ιδεολόγημα ναι, αλλά ιδεολογική παντιέρα όχι... Εδώ όμως το να παρουσιάζουμε το κρέας ψάρι είναι πολιτική επιλογή, η οποία με βασανίζει. Μιλάμε για διαπραγμάτευση, αυτό είναι αλήθεια. Η διαπραγμάτευση δεν είναι αγώνας ανεξαρτησίας...».

* Για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Η ένστασή μου για τον Π. Παυλόπουλο δεν είναι το επεισόδιο (σ. σ. με τον Η. Κασιδιάρη)... Απλώς θεωρώ ότι εξ' αιτίας του επεισοδίου, εξ' αιτίας του φασιστόμουτρου ζητήθηκε η γνώμη μου. Θυμήθηκε ο κόσμος το επεισόδιο, αλλά έχει ξεχάσει ότι οι φασίστες, οι ναζί, αυτή τη στιγμή, είναι τρίτο κόμμα στη χώρα. Εμένα αυτό με απασχολεί πολύ περισσότερο από τη δίκη που έχω με τον Κασιδιάρη στις 6 Μαρτίου. Tο πρόβλημά μου είναι ότι γίνεται τοποτηρητής του συντάγματος τυπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθηγητής δημοσίου δικαίου, ο οποίος με τα ίδια μου τα αυτιά τον έχω ακούσει μέσα στη Βουλή να λέει "είναι αντισυνταγματικό, αλλά θα το ψηφίσω».

Και πρόσθεσε: «Δεν είχα την απαίτηση να έχουν όλοι τα ίδια αντανακλαστικά, ούτε την ίδια βούληση... Τι απαίτηση μπορεί να είχα από τον Π. Παυλόπουλο; Μετά το επεισόδιο όπως ήταν φυσικό, έμεινα μέσα για αρκετή ώρα μέχρι να έρθουν να με πάρουν. Ο κ. Παυλόπουλος πέρασε και έφυγε. Δεν σήκωσε ένα τηλέφωνο να ρωτήσει "πώς είσαι ρε αδερφέ;". Αυτά είναι προσωπικά, δεν αφορούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγνώμη που θα το πω, αλλά σκοτίστηκε η Ελλάδα για το ποιες είναι οι προσωπικές σχέσεις Παυλόπουλου - Κανέλλη... Δεν πρέπει καν ο κόσμος να χάνει χρόνο για να κάνει σχόλια στο ίντερνετ. Και αυτά κουτά τα βρίσκω από ένα βαθμό και μετά γιατί παίζουν μόνο στη μάχη των εντυπώσεων...».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια κατηγορία, η οποία αποδίδει στην κυβέρνηση εθνολαϊκιστικά χαρακτηριστικά...

Λ. Κανέλλη: «Εμένα με στεναχωρεί περισσότερο η έκφραση "οργανική ενότητα λαού - κυβέρνησης". Μου θυμίζει άλλα πράγματα. Δεν υπονοώ τίποτα. Είναι απολύτως σαφής. Ενέχει εκ των πραγμάτων φασιστικά χαρακτηριστικά και μάλιστα πρωτογενή...».

Keywords
Τυχαία Θέματα