Ο Γ. Γεωργάτος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Γεράσιμος Γεωργάτος, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 13/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το μέλλον της Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Έστω ότι παραιτείται ο πρόεδρος και όλη η ηγετική ομάδα και αλλάζει γραμμή το κόμμα. Νομίζω ότι έχει διασυρθεί πλέον τόσο πολύ, υπάρχει τέτοια δυσπιστία απέναντι στη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία κατάφερε να εξοβελίσει από κοντά της όλα τα κοινά στα οποία απευθυνόταν, με τα διαρκή σλάλομ και τις διαρκείς πιρουέτες, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανακάμψει».

Δημοσιογράφος:
Το brandname δεν είναι πια brand;

Γ. Γεωργάτος: «Αυτό ακριβώς. Έχει ξεφτιλιστεί και το ίδιο το brandname της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ήταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα, η οποία κακοποιήθηκε από την διαχείριση την οποία υπέστη και από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να το κάνουν. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι αυτό το οποίο μπορεί να διασώσει κάτι, είναι ακριβώς η στάση της μεταρρυθμιστικής τάσης. Υπάρχει πολύς κόσμος, ο οποίος αναμένει κάτι από την μεταρρυθμιστική τάση. Αναμένει ένα άνοιγμα προς την κοινωνία και τους πολίτες. Δηλαδή, να απευθύνεται προς τα έξω, να τοποθετείται δημόσια στα διάφορα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής -τουλάχιστον στα πιο σοβαρά-, ν' ανοίξει η ίδια και να υποδεχτεί φίλους και πρώην μέλη που έχουν απομακρυνθεί...».

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για ένα νέο κόμμα μέσα από την Δημοκρατική Αριστερά;

Γ. Γεωργάτος: «Μιλάω για το πρόπλασμα μιας πολιτικής κίνησης. Δεν στήνεται ένα κόμμα από την μια μέρα στην άλλη. Αναφέρομαι σε ένα είδος πολιτικής κίνησης, το οποίο θα μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά τους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας, να εκφραστεί μέσα από αυτήν την πολιτική κίνηση, η οποία άμεσα θα συμμετέχει στις όποιες διεργασίες και τον όποιο διάλογο για την περίφημη ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς».

* Για την παραίτηση του Φ. Κουβέλη και το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Ο κ. Κουβέλης -δυστυχώς και για τον ίδιο, γιατί είναι ένας εξαιρετικά αξιόλογος και αξιοπρεπής άνθρωπος-, χειρίστηκε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο, ώστε και ο ίδιος έχει φθίνει την δημοφιλία του, με τον τρόπο που το χειρίζεται. Αν γινόταν αυτό, θα υπήρχε ίσως μια μικρή πιθανότητα επανάκαμψης ανθρώπων, αλλαγής συσχετισμών και ενός restart της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο, γιατί ο κ. Κουβέλης το παρέπεμψε στην εκτελεστική επιτροπή και η εκτελεστική στην κεντρική. Θα γίνει νέα κεντρική επιτροπή, στις 21 - 22 του μήνα, και το θέμα θα πάει στο συνέδριο. Είναι λίγο αστεία όλη αυτή η διαδικασία».

Δημοσιογράφος: Εσείς δεν θα συμμετάσχετε στο συνέδριο; Θα αποχωρήσετε σε κάθε περίπτωση ή θα περιμένετε ενδεχομένως τις συνολικές αποφάσεις της μεταρρυθμιστικής τάσης;

Γ. Γεωργάτος: «Θέλω να συμπορευτώ με την μεταρρυθμιστική τάση. Αυτή είναι η επιθυμία μου και προφανώς προτεραιότητα είναι να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί μέχρι τέλους. Από εκεί και πέρα, στο συνέδριο αυτό, δεν έχει κανένα νόημα να πάει κανείς. Είναι ένα συνέδριο - εξπρές, που θα διεξαχθεί κατ' ουσίαν τον Αύγουστο, γιατί τότε θα κληθούν να συνεδριάσουν οι οργανώσεις και τα μέλη -όσα μέλη έχουν απομείνει-, της Δημοκρατικής Αριστεράς, για να γίνει ένα συνέδριο αρχές - μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτά τα πράγματα μυρίζουν εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προσωπικές τακτοποιήσεις. Δεν νομίζω ότι αφορά κανέναν αυτό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα