Ο Γ. Δατσέρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Γιάννης Δατσέρης, συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, μίλησε στις 10/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που πήρε ο κ. Βενιζέλος ή απλώς αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να μην αφήσει Σαμαρά και Τσίπρα
να είναι οι κεντρικοί συνομιλητές... Χρόνο χάνουμε...

Γ. Δατσέρης: «Ο χρόνος είναι χρήμα. Κι όταν κάποιος είναι πνιγμένος από τα δάνεια και τις ανάγκες ως το λαιμό, δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει δευτερόλεπτο. Η θεσμική παρέμβαση, με την εντολή που παραλαμβάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι τελευταίος ων, τρίτος κατά το Σύνταγμα, να εξαντλήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα κάθε δυνατή πιθανότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή... Πρέπει να επανέλθει η λογική στις πολιτικές ηγεσίες αυτού του τόπου και κυρίως σε αυτές οι οποίες είναι οι νικητές των εκλογών της Κυριακής. Να συνειδητοποιήσουν, μετά από την ευφορία και ενδεχομένως μια δικαιολογημένη αλαζονεία ως ένα βαθμό, πως πρέπει να είναι παροδική, πού ακριβώς βρισκόμαστε. Αν συνεχίζουμε το προεκλογικό, με καταγγελία της Σύμβασης, αυτό το οποίο επικρατεί τις τελευταίες μέρες, πρόκειται για έναν απόλυτο παραλογισμό».

Σε άλλο σημείο είπε: «Την "τιμωρία" μας την αποδεχόμαστε, την ήττα την αντιλαμβανόμαστε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Και επειδή τα κόμματα και η δική μας παράταξη υπάρχουν χάρη του λαού και του έθνους, να ανασυγκροτηθούμε και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε γιατί θέλουμε να υπάρξουμε... Ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το ΠαΣοΚ πριν από 40 ημέρες. Έκανε για δεύτερη φορά το πατριωτικό του καθήκον. Μια, αναλαμβάνοντας στην περίοδο της Φουκοσίμα, της πυρηνικής έκρηξης, το υπουργείο Οικονομικών και μια, στην απόλυτη καμμένη Γη που παρελήφθη το ΠαΣοΚ... Είναι ο αποδεκτός ηγέτης με την νομιμοποίηση 240 χιλιάδων ενεργών πολιτών στην ηγεσία του ΠαΣοΚ κι έχει την ευθύνη της ανασυγκρότησής του, του ΠαΣοΚ προς ώρας, αυτού του κόμματος. Διότι μεταβάλλοντας την ιστορική περίοδο, η δημοκρατική παράταξη μπορεί να δει τη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών. Όχι όμως τώρα, που θα ήταν επικοινωνιακό. Στη μέση που διαβαίνουμε το ποτάμι, δεν αλλάζεις άλογο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα