Μόντι υπέρ ανάπτυξης

Να μην φρενάρει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο τις δημόσιες επενδύσεις ζητά ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, προτείνοντας τριετή εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων ως μία από τις λύσεις που μπορεί να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη. «Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δεν πρέπει να φοβάται τις ιταλικές προτάσεις για την ανάπτυξη, καθώς δεν παρακάμπτουν τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά ευνοούν χρήσιμες επενδύσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλία στο πλαίσιο συνεδρίου στη Φλωρεντία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και
ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης της ιταλικής κυβέρνησης Κοράντο Πάσερα, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας ότι η κοινωνική και πολιτική συνοχή της χώρας κινδυνεύουν.

Ο Πάσερα, εκ των στενότερων συνεργατών του Μάριο Μόντι, τονίζει ότι η «η κοινωνική δυσαρέσκεια που συνδέεται με την έλλειψη εργασίας είναι ευρύτερη από αυτή που λένε οι στατιστικές», σημειώνοντας ότι «αυτή η κατάσταση δυσαρέσκειας αφορά την μισή ιταλική κοινωνία».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης όπως και ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Ρώμης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεχωρίσει τα έξοδα για επενδύσεις από τις τρέχουσες δαπάνες.

«Ο Μόντι θα υψώσει την φωνή του προς επίτευξη του στόχου» υπογράμμισε ο Πάσερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα