Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μίλησε στις 11/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την δήλωση του κ. Κεδίκογλου σχετικά με τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων:

«Ο κ. Κεδίκογλου και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, αν δεν είναι πολιτικά κακοήθεις και με όλο το παρελθόν που κουβαλάνε, θα έλεγα ότι είναι χαζοί. Δηλαδή, βλέπουν μια ανακοίνωση απόλυτα καταδικαστική και λένε πότε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα καταδικάσει... Εδώ νομίζω παίζεται ένα παιχνίδι...».

Δημοσιογράφος: Μήπως το να βγαίνει με

μια ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να κάνει αυτού του είδους την επίθεση και με αφορμή την εμπρηστική επίθεση σε σπίτια δημοσιογράφων, σημαίνει ότι ο επικοινωνιακός σχεδιασμός τουλάχιστον της κυβέρνησης, εκτιμά ότι αυτό μπορεί να βρει ευήκοα ώτα; Αναρωτιέμαι εάν αυτό σας έχει προβληματίσει στη λογική ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αμφιλεγόμενη φρασεολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πότε με τον βουλευτή σας, τον κ. Διαμαντόπουλο, πότε με τον κ. Σκουρλέτη, οποίος χαρακτήρισε "κουραφέξαλα" τα ευρήματα στη Βίλα Αμαλία και δήλωσε ότι αυτά τα έχει ο καθένας μας στο σπίτι του, πότε αυτή η "χλιαρή" όπως εκτίμησε η Δημοκρατική Αριστερά καταδίκη για την κατάληψη στα γραφεία της. Λέω δηλαδή μήπως έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο στο οποίο ευθύνη έχετε και εσείς...

Γ. Μπαλάφας: «Ναι. Φωτογραφίζετε μια κατάσταση που έχει κάποια βάση. Δεν είμαστε ανόητοι. Ούτε "σφυράμε κλέφτικα". Το πρόβλημά μας τώρα δεν είναι τα φληναφήματα του κ. Κεδίκογλου. Υπάρχει ένα παιχνίδι δημιουργίας έντασης που παίζεται από δύο μεριές κατά τη γνώμη μου. Η μια πλευρά είναι η κυβερνητική. Οι άνθρωποι στριμώχνονται με τη λίστα Λαγκάρντ και με τα σκληρά μέτρα που έρχονται και εντός ολίγου θα γίνουν αισθητά . Και από την άλλη μεριά, έχουμε ύποπτες καταστάσεις, να τοποθετούνται βόμβες κ.λπ.... Πέρα από το καταδικαστέο με τις βόμβες, πρέπει να προβληματιστούμε μήπως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία διαφόρων παρακρατικών καταστάσεων που η ένταση τις συντηρεί».

Δημοσιογράφος: Θα πατήσω επάνω στο συλλογισμό σας και θα σας ρωτήσω μήπως με βάση αυτό το συλλογισμό, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα πρέπει πια να κάνει μια πάρα πολύ σοβαρή ανάλυση των δεδομένων και να αναπροσαρμόσει και τη στρατηγική του και το πως βλέπει όλα αυτά τα φαινόμενα -την διατυπώνει ένα κορυφαίο στέλεχος αυτή την άποψη, εσείς...

Γ. Μπαλάφας: «Σύμφωνοι, αλλά η στρατηγική μας στο θέμα της βίας είναι δεδομένη. Εκφράζεται πολύ ανάγλυφα και επαναλαμβάνεται συνέχεια από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επαναλαμβάνει την κουβέντα του αειμνήστου Ηλία Ηλιού, πριν από 40 - 50 χρόνια, "θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα". Οι υπερασπιστές της νομιμότητας σήμερα στη χώρα σε κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό επίπεδο, είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε η εκπροσώπηση της νομιμότητας».

Δημοσιογράφος: Δέχομαι απολύτως τη δική σας διαβεβαίωση, γιατί γνωρίζω και τις απόψεις σας. Όμως επιτρέψτε μου -δημοσιογραφικά και μόνο-, να θυμίσω ότι από τη Φλώρινα , χαριτολογώντας ενδεχομένως, ο κ. Τσίπρας έκανε μια συγκεκριμένη παρατήρηση, αφού συνέδεσε τη Βίλα Αμαλία με το πετρέλαιο θέρμανσης και χθες ο κ. Διαμαντόπουλος γνωρίζω ότι δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στη Κουμουνδούρου με τις δηλώσεις του "είμαι αναρχικός"...

Γ. Μπαλάφας: «Ναι, όμως γιατί δεν λέμε ότι είναι τουλάχιστον άστοχες οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου και ότι του ζητήθηκε να ανασκευάσει και να δώσει διευκρινίσεις... Κοιτάξτε, υπάρχει ο κ. Αηδόνης του ΠαΣοΚ που λέει ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ποινικές ευθύνες, υπάρχει ο κ. Βουδούρης της Δημοκρατικής Αριστεράς που έφυγε και λέει ότι "ο κ. Κουβέλης δεν ξέρει τι του γίνεται". Δεν μπορεί να κάνεις πολιτική και να κρίνεις ένα κόμμα και μάλιστα ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυβερνητικό, μικρό ή μεγάλο από την τοποθέτηση ενός άπειρου ή οτιδήποτε άλλο βουλευτή του. Καταλάβατε; Υπάρχει γραμμή του κόμματος. Η εγγύηση της νομιμότητας και της σταθερότητας σε αυτή τη χώρα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ένα κόμμα που έχει ξεφτιλίσει τον κοινοβουλευτισμό, έχει καταργήσει το κοινοβούλιο και περνάει πράγματα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Κόμματα όπως το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία, τα οποία πριν ένα χρόνο, στον σήμερα εγκαλούμενο και κατηγορούμενο για ποινικές ευθύνες κ. Παπακωνσταντίνου, εν λευκώ του ανέθεταν να ψηφίζει μνημόνια χωρίς να περνάνε απ' τη Βουλή. Δεν είναι νομιμότητα αυτό. Επειδή τα κόμματα στριμώχνονται, αποπροσανατολίζουν. Το λάθος ορισμένων, η αφέλεια, η επιπολαιότητα είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και επιτρέψτε μου τη λαϊκή έκφραση "τσιμπάνε". Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε το λάθος ορισμένων απ' το κόμμα σας...

Γ. Μπαλάφας: «Βέβαια. Θέλω να πω όμως με απόλυτο τρόπο αυτό το περί βίας, νομιμότητας κ.λπ. Λέμε ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα αυτά που συνέβησαν και βγαίνει ο ανεκδιήγητος κ . Κεδίκογλου και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι και λένε αυτά που λένε. Όλοι σε αυτόν τον τόπο όμως γνωριζόμαστε. Είναι πολύ μικρός αυτός ο τόπος, έτσι δεν είναι;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα