Δεν τα πάει καλά με τον Έρογλου παραδέχθηκε ο Κιουτσιούκ

15:17 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραδέχθηκε ότι δεν τα πάει καλά με τον Ντερβίς Ερογλου ο Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, είπε πως μεταξύ τους υπάρχει διάσταση, απόσταση και δυσαρμονία.

Αυτό, σημείωσε ήταν κάτι το φυσιολογικό από τη στιγμή που ο Έρογλου τάχθηκε φανερά υπέρ του ανθυποψηφίου του για την προεδρία του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Αχμέτ Κασίφ.

Στο πρωτοσέλιδό της η Κίπρις γράφει πως ο κ. Κιουτσιούκ χαρακτήρισε την απόφαση του «επαρχιακού δικαστηρίου» για την διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών στο ΚΕΕ

“έκφραση πολιτικής άποψης” και εξέφρασε την διαφωνία του με αυτή, γι’ αυτό και – όπως είπε – την εφεσίβαλε στο «ανώτατο δικαστήριο».

Έκανε αναφορά σε μεγαλεπήβολο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, χαρακτηρίζοντας το ως έργο μεγάλης στήριξης της Τουρκίας προς το ψευδοκράτος και σημείωσε ότι γίνονται και ετοιμασίες για μεταφορά ηλεκτρισμού από ένα νέο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα ανεγερθεί στην Τουρκία, κάτι που θα μειώσει πολύ το κόστος του ηλεκτρικού στα κατεχόμενα και θα μπορέσει να ωφελήσει ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο «πρωθυπουργός» κατηγόρησε την ε/κ πλευρά και την ε/κ ηγεσία ότι ευθύνονται για τη μη επίτευξη συμφωνίας και εξέφρασε την ευχή όπως η οικονομική κρίση που μαστίζει τον «ε/κ τομέα» να μην αποτελέσει εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι μετά τις Προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο, σε περίπτωση που τις κερδίσουν άτομα που υποστηρίζουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, τότε οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν από το σημείο που έμειναν και με νέους όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα