Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Β' Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στις 13/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι, είτε είμαστε αυτοδύναμοι, είτε όχι, θα αγωνιστούμε να σχηματιστεί συμμαχική κυβέρνηση. Και να είναι όλοι βέβαιοι, ότι με πρώτη δύναμη τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές».

* Για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τις εκλογές:

«Μιλάμε
για κόμματα που θα είναι στη Βουλή και τα οποία -πέρα από αυτά που αποκλείεται να συμφωνήσουμε μαζί τους φυσικά-, θα είναι διατεθειμένα να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα το οποίο ψήφισε ο ελληνικός λαός -πριν από λίγες μέρες-, ως βάση. Πέρα από τις πολιτικές και τα πρόσωπα, τα κόμματα και τις συλλογικότητες τα οποία ευθύνονται καθοριστικά γι' αυτά τα οποία γίνονται στη χώρα μας -με τους οποίους εμείς δεν μπορούμε να έχουμε καμία σχέση- και φυσικά με τους ακροδεξιούς, στη Βουλή θα υπάρχουν δυνάμεις με τις οποίες -αν χρειαστεί-, θα σχηματίσουμε συμμαχίες».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή με το Ποτάμι θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Γ. Μπαλάφας: «Απάντησα πάρα πολύ συγκεκριμένα. Εκτός από τις δυνάμεις, οι οποίες ευθύνονται καθοριστικά γι' αυτό το οποίο συμβαίνει στην πατρίδα μας, με όλες τις άλλες δυνάμεις είμαστε ανοιχτοί για συμμαχικό σχήμα, σε κάθε περίπτωση, σε προγραμματική βάση».

* Για την διαπραγμάτευση:

«Το πρώτο που θα βάλουμε μπροστά από την πρώτη μέρα, είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας... Τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση ΠαΣοΚ - Νέας Δημοκρατίας, ορισμένοι έχουν ξεχάσει ότι είμαστε κυρίαρχη χώρα. Αν θέλω εγώ να πάω τον κατώτατο μισθό -με νόμο του κράτους- στα 751 ευρώ, δεν θα ρωτήσω κανέναν... Εκεί που έχουμε υποχρέωση να ρωτήσουμε, να συζητήσουμε και να επαναδιαπραγματευτούμε, είναι η δανειακή σύμβαση. Το δημόσιο χρέος. Εκεί, βεβαίως. Εκεί δεν θα κάνουμε καμία μονομερή ενέργεια και θα ζητήσουμε την κοινοτική αλληλεγγύη από τα κράτη και τις κρατικές τράπεζες. Και είμαστε βέβαιοι -από το κλίμα στην Ευρώπη-, ότι θα υπάρξουν ευήκοα ώτα».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Δραγασάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί...

Γ. Μπαλάφας: «Να παραταθεί, βεβαίως. Διαπραγμάτευση θα κάνουμε, υπάρχουν πολλές πτυχές. Αυτά που αφορούν συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας, καταρχήν, είναι σεβαστά, αλλά είναι και αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης από την πρώτη μέρα».

Δημοσιογράφος: Έχω συνομιλήσει με συναδέλφους σας, που δεν είχαν διανοηθεί ότι θα έχουμε παράταση μνημονίου μέχρι να διαπραγματευτεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το τι πρέπει να γίνει...

Γ. Μπαλάφας: «Τι παράταση μνημονίου; Το μνημόνιο τελειώνει. Το σαμαρικό, βενιζελικό, τροϊκανό μνημόνιο δεν τελειώνει; Θέλουμε εμείς καινούριο μνημόνιο; Υπάρχουν πάρα πολλές πλευρές που, με τον μυστικισμό που διακρίνει τον Σαμαρά, δεν τις ξέρουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα