Η Ντ. Μπακογιάννη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθήνας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στις 13/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η πραγματικότητα δημιουργεί ανησυχίες και φόβο. Δεν χρειάζεται εμείς να μπούμε σε αυτή τη λογική και δεν πρέπει και να μπούμε, γιατί στόχος μας είναι, αφενός, να αναδείξουμε τις ανακολουθίες και τα κενά των προτάσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αφετέρου,
να πούμε πώς εμείς θα διασφαλίσουμε μία καλύτερη προοπτική και ένα καλύτερο αύριο... Μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι χθες, στην συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας έμπλεξε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και είπε ότι αυτό είναι το ίδιο με το χρέος. Όχι, δεν είναι...».

Δημοσιογράφος: Η Νέα Δημοκρατία πώς θα μπει στη ρευστότητα της επόμενης μέρας; Ως παίκτης, ως μέρος της λύσης ή θα μείνει παρατηρητής; Αν στο τραπέζι είναι ένα σενάριο ενός μεγάλου σχηματισμού, η Νέα Δημοκρατία θα το παρακολουθήσει απλώς ή θα είναι μέσα στη διαπραγμάτευση;

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ευθύνης και έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον, αναγνωρίζει την ευθύνη της και δεύτερον, λέει την αλήθεια στον κόσμο. Είμαστε σε θέση να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Για παράδειγμα, η φορολογική πολιτική που ακολουθήσαμε ήταν τέτοια που εξόντωσε την μεσαία τάξη και γι' αυτό δεσμευόμαστε πως θα την αλλάξουμε. Μιλήσαμε για τον ΕΝΦΙΑ και είπαμε πολύ συγκεκριμένα πως θα μειωθεί... Αυτό που έχει σημασία είναι, την επόμενη μέρα, ανάλογα με το τι θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός, να είμαστε μία ισχυρή δύναμη ευθύνης μέσα στη Βουλή...».

Δημοσιογράφος: Άρα δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο να διαπραγματευτείτε ακόμα και με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν χρειαστεί...

Ντ. Μπακογιάννη: «Αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλάξει 100% ρότα και αυτά τα οποία λέει σήμερα τα κάνει αύριο τελείως αντίθετα, θα μπορούσε κανείς να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα. Και με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτή η πολιτική, την οποία περιγράφει σήμερα, θα εγκαταλειφθεί».

* Για τη δήλωση Α. Σαμαρά που συνέδεσε τα γεγονότα στο Παρίσι με το μεταναστευτικό:

«Νομίζω ότι πρόκειται περί παρερμηνείας. Είναι βέβαιο ότι δεν συνδέεται το Παρίσι με το μεταναστευτικό. Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο θέμα, αφορά την Ελλάδα, η οποία πράγματι δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δηλαδή, η δήλωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι θα γκρεμίσει το φράχτη είναι -κατά την άποψή μου-, κουτή και βεβαίως αναποτελεσματική. Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα, όσο ισχύει το Δουβλίνο ΙΙ, να είναι το ξενοδοχείο για το σύνολο των φτωχών και ταλαιπωρημένων ανθρώπων όλης της γης. Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και χαίρομαι που είναι ο κ. Αβραμόπουλος εκεί, ο οποίος έχει συναίσθηση του προβλήματος, για να μπορέσει να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ. Αυτός είναι ο στόχος. Δεν μπορεί να είμαστε Ευρωπαίοι, να μοιραζόμαστε τα καλά και να μην μοιραζόμαστε τα προβλήματα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Προσωπικά, πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να γυρίσει το παιχνίδι. Φτάνει να απευθυνθεί στους ανθρώπους που μας ακούν, με πολιτικό λόγο, ρεαλιστικό, λόγο προοπτικής, οραματικό, που να λέει στον κόσμο καθαρά ότι αυτή η Ελλάδα μπορεί να ξανασηκωθεί όρθια, όχι σε πήλινα, αλλά σε σιδερένια πόδια. Μπορούμε να το πετύχουμε και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας...
Είναι δυνατόν να έχεις τον ΕΝΦΙΑ, τη φορολογία, να έχεις έναν άνεργο σε κάθε οικογένεια και να μην έχεις προκαλέσει θυμό; Το ερώτημα είναι αυτός ο θυμός πού θα πάει; Θα πάει στην στείρα άρνηση και την υπερψήφιση ενός κόμματος, το οποίο μιλάει για Σεισάχθεια, όπως μίλαγε χθες ο κ. Τσίπρας, με 11 δισ. -που δεν τα έχει-, των κόκκινων δανείων, όταν τα χρέη των κόκκινων δανείων είναι 74 δισ.; Ποιον κοροϊδεύουν; Αν πίστευα ότι υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση, αν όχι καλύτερη, ίση με τη δική μας, θα έλεγα ότι αυτά υπάρχουν στη Δημοκρατία. Εδώ έχουμε ξαναζεσταμένο φαγητό, ξαναζούμε το "λεφτά υπάρχουν". Και θυμίζω ότι από την ώρα που ειπώθηκε το "λεφτά υπάρχουν", μέχρι το Καστελόριζο περάσαν μόνο 8 μήνες».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα