Ο Δ. Μάρδας στον ΑΘΗΝΑ984

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μίλησε στις 25/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εισάγουμε ένα σύνολο μέτρων -κάποια εκ των οποίων θα εισαχθούν για πρώτη φορά-, για να αποφευχθεί η πολιτική λιτότητας, την οποία έχουμε αποφύγει. Σε γενικές γραμμές, αυτό το τετράμηνο, καλούμαστε να κάνουμε το αυτονόητο. Πρέπει να βρούμε χρήματα από πόρους, οι οποίοι δεν έχουν "αγγιχτεί" και να περιορίσουμε τη σπατάλη σε χώρους, όπως πχ στις προμήθειες υγείας. Αναφέρομαι σε σπατάλη

και όχι σε μείωση δαπανών... Αυτό το οποίο έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η πολιτική τεσσάρων μηνών δεν πρέπει να δημιουργήσει περισσότερα βάρη στον προϋπολογισμό... Στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούμε να περιστείλουμε τις περιττές δαπάνες στο χώρο των κρατικών προμηθειών. Έχουμε μία λύση. Θεωρούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στην εξοικονόμηση έως και 300 εκατομμυρίων ευρώ βραχυπρόθεσμα. Μέσα στο τετράμηνο πρέπει να αρχίσει αυτή η ιστορία του περιορισμού της σπατάλης... Εμείς επιδιώκουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, στους χρόνους που χρειάζεται... Καταρχήν, αύξηση του Φ.Π.Α δεν προβλέπεται, αυτό είναι σαφές και από εκεί και πέρα όπου υπάρχει σκέψη για μείωση, θα ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία».

Δημοσιογράφος: Εσείς βαδίζετε με βάση τον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή ή θα δούμε ένα καινούργιο προϋπολογισμό;

Δ. Μάρδας: «Εμείς βαδίζουμε σύμφωνα με όσα αποφασιστούν τελικά, σε ό,τι αφορά αυτό που συνηθίζουμε να λέμε το ύψος της κορυφής της πυραμίδας από το έδαφος. Από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασιστεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3%, το οποίο δεν επετεύχθη. Είναι κοντά στο 1%, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία. Θα δούμε που θα διαμορφωθεί το νέο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και σύμφωνα με αυτό θα διαμορφώσουμε την πυραμίδα του προϋπολογισμού».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα