Ο χρόνος της διαπραγμάτευσης λήγει στις 30 Ioυνίου

«Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία στη διαπραγμάτευση

με την Ελλάδα απάντησε ότι το πρόγραμμα έχει επεκταθεί δύο φορές κι ότι η τρέχουσα επέκταση λήγει στις 30 Ιουνίου. «Έχουν χρόνο ώς τότε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως η λύση πρέπει να βρεθεί ώς τις 30 Ιουνίου, αν η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει τα χρήματα που της διατίθενται από αυτό το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο κ. Σόιμπε απάντησε πως δεν έχουμε τέτοια θέματα. «Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει» προσθεσε.

Νέα συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να έχει κατόπιν πρωτοβουλίας της γερμανίδας Καγκελαρίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των 28 την Πέμπτη, έγινε σήμερα γνωστό εν μέσω αντιφατικών μηνημάτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και πιστωτών.

«Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία των συνομιλιών μέχρι τώρα. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες από την ελληνική πλευρά» δήλωσε από τη Βιέννη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και είναι εκτός συζήτησης να την εγκαταλείψουμε.

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία τις προσεχείς εβδομάδες, επισήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι τα χρήματα της Ελλάδας τελειώνουν. Πρόσθεσε πάντως πως μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη "δεν αποτελεί επιλογή".

"Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είναι απλώς κακή για την ελληνική οικονομία. Θα έθετε σε έναν πολύ μεγάλο και άσκοπο κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία" προειδοποίησε ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμαν. Και πρόσθεσε: "Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να μας καθησυχάσουν οι αποδόσεις των αγορών. Το μάθημα της ιστορίας είναι ότι απλώς δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα