Ο Χρ. Σπίρτζης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στις 28/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα προβλήματα των αεροδρομίων και την 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί:

«Δεν υπάρχει θέμα για την ασφάλεια των αεροδρομίων και των πτήσεων...
Έχουμε μεγάλη έλλειψη προσωπικού στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Προχωρήσαμε το διαγωνισμό, για να γίνουν 32 προσλήψεις σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Ρωτήστε τον κ. Αλεβιζόπουλο,
ποιες προσλήψεις και πόσες ζητάει να γίνουν στην ΥΠΑ; Να δούμε αν αντιστοιχίζονται τα νούμερα και οι απαιτήσεις που έχει στους κρίσιμους τομείς ή αν θα ήθελε κάποιους άλλους...
Έχουμε προχωρήσει ώστε να εκσυγχρονιστούν τα ηλεκτρονικά συστήματα και να λύσουμε θεσμικά θέματα που έχει η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και απαξιώνεται. Ξαφνικά, ο κ. Αλεβιζόπουλος, το έχει ξεχάσει δύο χρόνια τώρα, και βγαίνει και λέει "εμείς κάνουμε απεργία για ό,τι υπάρχει από το 1821 μέχρι σήμερα"».

* Για τα περιφερειακά αεροδρόμια:

«Αυτός ο διαγωνισμός δεν είναι ο βέλτιστος που θα μπορούσαμε να βρούμε, αλλά από την άλλη γίνεται μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι τελικοί όροι, αν καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Δημοσιογράφος: Έχετε, δηλαδή, επιφυλάξεις ότι δεν μπορούν όλα αυτά τα αεροδρόμια να πουληθούν σε έναν...

Χρ. Σπίρτζης: «Και όχι μόνο. Αυτό είναι ένα θέμα της διαπραγματευτικής ομάδας που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο ζήτημα και το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που ανά τομέα προφανώς έχουμε άλλες ιδιαιτερότητες».

* Για τη διαπραγμάτευση:

«Καμία πλευρά δεν έχει άλλο περιθώριο. Τα περιθώρια τελειώνουν και στις δυνατότητες που έχει η δική μας η χώρα, αλλά και στις δυνατότητες που έχει συνολικά η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την κρίση και το σημείο που έχουμε φτάσει».

* Για το εάν θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέχρι την Κυριακή:

«Δεν θέλω να κάνω τον μάντη, αν θα πάμε μέχρι την Κυριακή ή άλλη μέρα. Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες της χώρας μας, ότι γίνεται μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, ότι υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα και δεν είναι παραδομένη σε οποιονδήποτε περνάει από εδώ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα