Απετράπη ακόμα μία απόπειρα αυτοκτονίας

Απετράπη ακόμα μία απόπειρα αυτοκτονίας, 18χρονου αυτή τη φορά, χάρη στις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες το πρωί, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert», από διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από το διαδικτυακό παιχνίδι, εξεδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, η πρόθεση αυτοκτονίας διατυπώθηκε σε επικοινωνία του νεαρού με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, μέσω ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν άμεσα αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η διαδικτυακή σύνδεση, μέσω της οποίας απεστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα. Αμέσως,ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως πρόκυψε, το άτομο που εξεδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει ήταν 18χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών και συγγενών του σε νοσοκομείο. Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, όμως, δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα