Ο Χεϊδάμ Μάνα στον Αθήνα 9.84

Στην Αθήνα για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της «Συριακής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για Δημοκρατική Αλλαγή».

Ο πρόεδρος της Χεϊδάμ Μάνα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Αλεξάνδρα Βουδούρη αμέσως μετά τη συνάντηση για τα αιτήματα που έθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση:

«Είχαμε
μια πολύ ανοιχτή και εποικοδομητική συνομιλία με τον κ. Υπουργό και νομίζω πως θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά επειδή η Ελλάδα έχει θέση και λόγο στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Βρισκόμαστε άλλωστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: ή θα υπάρξει στρατιωτική λύση ή ειρηνική. Ο αγώνας μας είναι για μια ειρηνική μετάβαση σε ένα δημοκρατικό κράτος και προς αυτόν το στόχο η Ελλάδα θα μας βοηθήσει. Πρέπει επίσης να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της Ε.Ε ώστε να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια όλων των συνιστωσών της αντιπολίτευσης και να υποστηριχθεί μια πολιτική λύση για τη Συρία».

Από τη πλευρά της η Αθήνα επιθυμεί ακριβώς αυτό να υπάρξει μια κοινή πλατφόρμα όλων των συνιστωσών της Συριακής αντιπολίτευση ώστε να υπάρξει ένα τέλος στην αιματοχυσία στη χώρα, όπως δήλωσε νωρίτερα στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα