Στην Κωνσταντινούπολη ο γ.γ. του ΥΠΕΞ

Διμερή και περιφερειακά θέματα θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχει αύριο στην Κωνσταντινούπολη ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Ζέππος με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του μνημονίου που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες το 2010, για τακτικές διαβουλεύσεις των γενικών γραμματέων, ενόψει της προετοιμασίας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας,
όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος δεν απέκλεισε συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα στη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» που θα πραγματοποιηθεί εντός Μαρτίου, στην Τουρκία.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Έγκεμεν Μπαγίς περί προσάρτησης του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, ο κ. Δελαβέκουρας επεσήμανε πως οι δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπουν πρόοδο στο Κυπριακό και αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας όσον αφορά το θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Δελαβέκουρας κάλεσε την Τουρκία όχι μόνο να σταματήσει παρόμοιες δηλώσεις αλλά και να επιτρέψει στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να συμμετέχει εποικοδομητικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα