Ο Χ. Πρωτόπαπας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός και μέλος της επιτροπής του ΠαΣοΚ για τον έλεγχο και συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαπας, μίλησε στις 3/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλει να εγκλωβίσει τα άλλα κόμματα σε μια στρατηγική αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας":

«Νομίζω ότι η πρωτοβουλία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καθαρά κομματική στόχευση. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν το κάνει μόνο για την ΔΕΗ,
διότι καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι αυτό θα καθυστερήσει πάρα πολύ και δεν έχει καμία πρακτική αξία. Νομίζω ότι θέλει να εγκλωβίσει τα άλλα κόμματα σε μια στρατηγική αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Κατά την γνώμη μου, αυτό τον μικροκομματικό στόχο επιδιώκει με αυτές τις κινήσεις...
Και στο παραμικρό νομοσχέδιο δημιουργείται η ίδια εικόνα. Όπως ξέρετε, στην Ελλάδα πάσχουμε από την γλώσσα της συναίνεσης. Όταν κάποιος είναι στην αντιπολίτευση, αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει γενική, ισοπεδωτική αντιπολίτευση κατά των πάντων -δυστυχώς, το έχουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν αυτό- και ουσιαστικά προσπαθεί να απορρίψει και να μηδενίσει τα πάντα. Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται. Εάν μου βρείτε ένα νομοσχέδιο που έχει ψηφίσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α... Τουλάχιστον, όταν ήμασταν εμείς αντιπολίτευση, κυρίως την περίοδο 2004 - 2007, είχαμε ψηφίσει πάρα πολλά νομοσχέδια, τα οποία επί της αρχής μπορούσε κανείς να συζητήσει για μια σειρά ζητήματα, που είχαν σχέση ιδιαίτερα με τον τομέα της ανάπτυξης... Τώρα έχουμε φτάσει στο απόλυτο. Το παραμικρό θεωρείται έγκλημα, ξεπούλημα, εκποίηση εθνικού πλούτου. Ακόμα και πράγματα που είναι αυτονόητα. Το Ελληνικό σήμερα έχει ρημάξει. Λες λοιπόν ότι εκεί θέλω να κάνω μια αξιοποίηση και λένε "σκάνδαλο, εκποίηση", μια ρητορική η οποία λέει "μην κάνετε τίποτα, διαλύστε τα όλα, προκειμένου να έρθουμε μια ώρα αρχύτερα στην εξουσία και να πάρουμε καμία ψήφο παραπάνω"».

* "Ανεξάρτητοι βουλευτές που το 2011 ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του συνόλου της ΔΕΗ και σήμερα είναι το δεξί χέρι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.":

«Εμένα με εκπλήσσουν ορισμένοι βουλευτές, νυν ανεξάρτητοι, οι οποίοι είχαν ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του συνόλου της ΔΕΗ το 2011 και τώρα είναι το δεξί χέρι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην προσπάθεια, υποτίθεται, να αντιδράσουν για το θέμα. Θα μου πείτε είδαν το φως το αληθινό... Δεν ξέρω αν είναι το φως το αληθινό ή κάποια βουλευτική έδρα. Ας προβληματιστεί ο κόσμος τι από τα δύο είναι...».

* Για ενδεχόμενο επιστράτευσης:

«Το ΠαΣοΚ διασφάλισε πλήρως τους εργαζόμενους, διότι -με την παρέμβαση που κάναμε-, θα διασφαλιστεί πλήρως ότι μεταφέρονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στην νέα επιχείρηση, όσοι πάνε. Μεταφέρονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και διασφαλίζονται και οι θέσεις εργασίας τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο...
Από εκεί και πέρα, καλώ τους εργαζόμενους να σκεφτούν το θέμα σοβαρά και με ευθύνη. Είναι μια ιστορία η οποία θα τραβήξει πάρα πολύ καιρό. Το να κλείσουμε, να κάνουμε μπλακ άουτ και να διαλυθεί ο ελληνικός τουρισμός, σε μια περίοδο που είναι ψηλά, που είναι η κύρια πηγή άντλησης εσόδων για την οικονομία μας και για τις θέσεις εργασίας, είναι ένα τεράστιο λάθος. Είναι στρατηγικό λάθος».

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε να πει κάποιος, με δεδομένο ότι είναι τουριστική περίοδος, ας φρόντιζε η κυβέρνηση ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο να το φέρει σε μια περίοδο που δεν είναι τουριστική...

Χρ. Πρωτόπαπας: «Θυμίζω ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και η υπογραφή του καινούργιου μνημονίου συνεργασίας, του αναθεωρημένου, έγιναν τον Απρίλιο. Μέχρι τον Απρίλιο δεν ξέραμε αν θα τα σπάσουμε ή όχι, διότι είχαμε τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις, τους πλειστηριασμούς, την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά».

Δημοσιογράφος: Ήταν προεκλογική περίοδος, γι' αυτό δεν φέρατε το νομοσχέδιο...

Χρ. Πρωτόπαπας: «Όχι. Υπεγράφη το αναθεωρημένο μνημόνιο -που περιλάμβανε ως προαπαιτούμενο την μικρή ΔΕΗ-, τον Απρίλιο. Μεσολάβησαν οι εκλογές, έκλεισε η Βουλή -τι να κάνουμε- και ήρθε λογικά το θέμα τώρα. Το ίδιο θα σας έλεγα αν ήταν και Φλεβάρης. Δηλαδή θα καταστρέφαμε την ελληνική οικονομία και την παραγωγή και την βιομηχανία, ό,τι έχει μείνει, την τάδε επιχείρηση και την δείνα και θα ταλαιπωρήσουμε τον Έλληνα πολίτη με μπλακ άουτ για μια υπόθεση που, σε τελική ανάλυση, είναι υπέρ της ΔΕΗ και διασφαλίζει πλήρως τους εργαζόμενους;
Η καλύτερη λύση -γιατί, τουλάχιστον εμείς, δεν επιθυμούμε κατασταλτικά μέτρα-, είναι να φροντίσουν και οι εργαζόμενοι μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες δεν θα οδηγήσουν σε φαινόμενα μείζονος προβλήματος, σε μπλακ άουτ δηλαδή ή σε κίνδυνο μπλακ άουτ. Ας φροντίσουν λοιπόν και οι εργαζόμενοι -θεωρώ ότι είναι υπεύθυνοι άνθρωποι-, να μην φτάσουμε εκεί. Υπάρχει η λύση του προσωπικού ασφαλείας, που μπορεί να εξασφαλίσει την στοιχειώδη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τις άμεσες ανάγκες της κοινωνίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα