Ο Χ. Μαντάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Χρήστος Μαντάς, μίλησε στις 10/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τις Φρόσω Ζαγορίτου και Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για συμφωνία:

«Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολύ εντατικούς ρυθμούς. Διαφαίνεται η πρόθεση όλων των πλευρών να υπάρξει το γρηγορότερο κατάληξη και συνεπώς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που όλοι περιμένουμε, βρισκόμαστε οι περισσότεροι στην Αθήνα. Νομίζω ότι το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει
μέχρι αύριο. Υπάρχουν ακόμα ζητήματα. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για τις υπάρχουσες πληροφορίες, διότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε -αυτή τη στιγμή- που θα καταλήξει...».

* Για εκλογές:

«Πιστεύω ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοιχτές, με την έννοια ότι, παρόλο που δεν υπάρχει αναίρεση της δεδηλωμένης αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά μια κυβέρνηση αν το σύνολο της κοινοβουλευτικής της ομάδας δεν στηρίζει βασικές της επιλογές... Σε κάθε περίπτωση η διαμόρφωση, στις νέες συνθήκες, ενός προγράμματος που θα λαμβάνει υπόψιν και τη νέα πραγματικότητα και η ανανέωση της λαϊκής εντολής είναι ανοιχτό ενδεχόμενο, χωρίς να το προσδιορίζω συγκεκριμένα... Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να μπει σε μια εκλογική διαδικασία, διότι καταλαβαίνουμε τις αναταράξεις που ενδεχομένως υπάρξουν στην αγορά κ.λπ.. Ωστόσο μπορεί να αναγκαστούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία εξ' αντικειμένου...»

* Για συνέδριο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Το να πάμε ενωμένοι στο συνέδριο είναι στοίχημα για όλες τις πλευρές. Το θέμα δεν είναι ποιος θα χρεώσει στον άλλο μια τυχόν διάσπαση. Το ζήτημα είναι να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε παρά τις καταγεγραμμένες διαφορετικές απόψεις και με βάση την συγκεκριμένη πραγματικότητα και την εμπειρία που αποκομίσαμε όλο το διάστημα της διακυβέρνησης, να δούμε την επόμενη ημέρα. Πρέπει να έχουμε συναίσθηση όλοι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι η επόμενη μέρα δεν αφορά μόνο τη χώρα, αλλά και την Ευρώπη, όπως και όλο τον κόσμο... Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινούς τόπους και βηματισμούς... Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν με συνθηματολογίες, αλλά όταν δείξεις ότι ως κυβερνητική δύναμη μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα και τις ζωές των ανθρώπων, έστω κι αν υποχρεωθείς σε μια μεγάλη υποχώρηση όπως αυτή που γίνεται αυτή την περίοδο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα