Ο Μπραχίμι συνάντησε την αντιπολίτευση

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι συναντήθηκε σήμερα με τα επίσημα συριακά κόμματα της αντιπολίτευσης στη Δαμασκό στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα.

Ο Χάσαν Αμπντούλ-Αζίμ εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τη Δημοκρατική Αλλαγή δήλωσε ότι μια αντιπροσωπεία του κινήματος συναντήθηκε με τον Μπραχίμι για να συζητήσουν τους τρόπους επίλυσης της κρίσης.

Το κίνημα του Αμπντούλ-Αζίμ, το οποίο αναγνωρίζει η συριακή

κυβέρνηση, περιλαμβάνει Άραβες εθνικιστές, Κούρδους και σοσιαλιστές.

Εξάλλου ένας αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Αμπντούλ-Αζίμ θα επισκεφθεί το Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μπραχίμι αναμένεται να συναντηθεί αύριο Σάββατο με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στο μεταξύ πολεμικά αεροσκάφη του συριακού στρατού βομβάρδισαν πολλές περιοχές του Χαλεπιού, όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα μάχονται εναντίον των ανταρτών επί μήνες, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην περιοχή Χανάνο, βορειοανατολικά του Χαλεπιού, από τις αεροπορικές επιθέσεις καταστράφηκε ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι σύροι εξεγερμένοι.

Τουλάχιστον 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επίθεση ανταρτών εναντίον ενός στρατιωτικού οχήματος στην πόλη Ντούμα κοντά στη Δαμασκό, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο αρχηγείο της πολεμικής αεροπορίας στην κεντρική επαρχία Χάμα. Σύμφωνα με τους αντάρτες, τα κυβερνητικά στρατεύματα υπέστησαν σοβαρές απώλειες από την επίθεση.

Συνολικά, τουλάχιστον 60 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 12 στο Χαλέπι, σκοτώθηκαν στη Συρία σήμερα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Τέλος, στον γειτονικό Λίβανο ο στρατός κατέσχεσε ένα φορτηγό γεμάτο με όπλα τα οποία πιστεύεται ότι προορίζονταν για τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα