Ο Αθ. Κοκκαλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης, μίλησε στις 19/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Για τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟ - ΟΣΦΠ και τα μέτρα της αστυνομίας για την 25η Μαρτίου, μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ:

«Το βέβαιο είναι ότι εμείς κάνουμε διαχείριση των συμπτωμάτων και όχι
των αιτιών. Με ανθρώπινες διαδικασίες, προσπαθούμε να λύσουμε δισεπίλυτα προβλήματα ετών. Δε μπορεί σε έναν αγώνα, όπου φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας δεν υπάρχουν καν, να μιλάμε για οπαδούς της γηπεδούχου και η αστυνομία να κάνει ανάπτυξη σε όλη την Αττική, είτε σε χώρους που συναθροίζονται φίλαθλοι, είτε σε σημεία μεταφοράς, είτε σε μετακινήσεις, είτε στους χώρους διαμονής των αθλητικών αποστολών... Μέσα ή έξω από τη γηπεδική εγκατάσταση... Δυστυχώς, θεωρεί κανείς ότι η αστυνομία είναι συμμέτοχη. Ενδεχομένως θα μπορούσε κανείς να το σκεφτεί, υπό την έννοια ότι έχει την ευθύνη της συνδιαχείρισης, όχι την ευθύνη της διαχείρισης. Ο έλεγχος των προσερχομένων ατόμων μέσα στη γηπεδική εγκατάσταση, αλλά και ο έλεγχος των χειραποσκευών κ.λπ., από το νόμο έχει δοθεί στο προσωπικό ασφαλείας της γηπεδούχου ομάδας, υπό την εποπτεία της αστυνομίας».

Και πρόσθεσε: «Δε θα μπορούσαμε με τόσο πρόχειρο τρόπο να μιλήσουμε για ευθύνες, γιατί θα πρέπει να δούμε όλο το περιβάλλον πάνω στο οποίο εξελίχτηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις. Γιατί δεν ήταν σε κάποιο σημείο, ήταν καθ' όλη τη διάρκεια και παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορους τόπους, για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την οπαδική βία και να κάνουμε διαχείριση αποτροπής των χειρότερων...  Τα κοινωνικά φαινόμενα δε λύνονται με αστυνομικά μέτρα. Κάνοντας διαχείριση της οπαδικής βίας, δεν τη λύνουμε. Η βία φέρνει βία και συνεχόμενα θα φέρνει βία».

* Για τα μέτρα της αστυνομίας για την 25η Μαρτίου:

«Βεβαίως η αστυνομία σχεδιάζει πράγματα. Ουσιαστικά, η αστυνομία πάλι θα κάνει διαχείριση του συμπτώματος. Παντού, μέσα στις κοινωνικές εντάσεις, μέσα στις κοινωνικές αγανακτήσεις, μέσα στις αθλητικές εκδηλώσεις, παντού θα πρέπει η αστυνομία να επέμβει από την ίδια "δεξαμενή" δυνάμεων σε όλους αυτούς τους τόπους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα