Ο Αν. Ρουπακιώτης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μίλησε την Κυριακή 8 Ιουλίου στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στον Βασίλη Πάικο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Γιατί φιλοδοξείτε να πετύχετε εσείς εκεί που δεν πέτυχαν οι προκάτοχοί σας;

Αν. Ρουπακιώτης: «Τη δύναμη να προσπαθήσουμε την έχουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι η άσκηση της πολιτικής είναι πολύ απλή υπόθεση. Αρκεί να ξέρεις το ζήτημα, να δουλεύεις πολύ, να μην έχεις εξαρτήσεις, να στηρίζεις τα στελέχη και τους υπαλλήλους του υπουργείου χωρίς παρατρεχάμενους, κολλητούς και τέτοια... Δε σημαίνει
ότι υπόσχομαι ότι θα πετύχουμε, είπα ότι υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε και θα κριθούμε».  

Δημοσιογράφος:Στα νομοθετήματα τα οποία ετοίμαζε ο κ. Παπαιωάννου, ο προκάτοχός σας υπήρχαν αντιδράσεις από πολιτικές δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες και από την κεντρική πολιτική δύναμη της σημερινής κυβέρνησης, από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτές πως νομίζετε ότι θα τις παρακάμψετε;

Αν. Ρουπακιώτης: «Εμείς θα δώσουμε τέτοια δημοσιότητα και όταν λέμε διαφάνεια, δεν το λέμε μόνο για τις συναλλαγές αλλά και  για να γνωρίζει ο πολίτης τι κάνουμε.
Όταν συνεργαστήκαμε με όλες τις μαζικές οργανώσεις, όταν είναι ανοιχτές οι πόρτες του υπουργείου για να έρθουν οι πάντες και οι πάσες, ανά πάσα στιγμή,  όταν αναφερόμαστε στις ανεξάρτητες αρχές, σε αυτές θα διακοινώσουμε αυτές μας τις θεσμικές αντιλήψεις που καλύπτουν μέγιστες κοινωνικές ανάγκες. Και θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση - δεν αφήνω τον παραμικρό υπαινιγμό και δεν δικαιούμαι - θα αντιληφθεί ότι αυτά τα οποία θα προτείνουμε πρέπει να γίνουν. Το έχω ξαναπεί και δεν χρειάζεται να το λέμε πολλές φορές. Γιατί πήγα στο Υπουργείο δικαιοσύνης; Πήγα για να γίνουν κάποια πράγματα. Αν δεν γίνουν, αντιλαμβάνεστε τι υπονοώ...».

Δημοσιογράφος: Υποννοείτε ότι αν δεν γίνουν, αν δεν σας αφήσουν να τα κάνετε θα πάρετε το καπέλο σας και θα φύγετε...

Αν. Ρουπακιώτης: «Δεν είπα αν θα με αφήσουν ή όχι, είπα αν δεν γίνουν...».

Δημοσιογράφος: Εάν δεν γίνουν, θα πάτε σπίτι σας...

Αν. Ρουπακιώτης: «Ακριβώς αυτό και το εννοώ».  
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα