Ο Αχμαντινετζάντ ζήτησε... άδεια για επίσκεψη

Για πρώτη φορά στηνιστορία του Ιράν, ο πρόεδρος της χώραςζήτησε άδεια να επισκεφθεί έναν απότους συμβούλους του στη φυλακή, μετέδωσετο ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

Σε επιστολή του προςτις δικαστικές αρχές ο ΜαχμούντΑχμαντινετζάντ ζητά να του επιτρέψουννα επισκεφθεί "το συντομότερο δυνατόν"τον σύμβουλό του σε θέματα Τύπου, ΑλίΑκμπάρ Τζαβανφέκρ, στη διαβόητη φυλακήΕβίν, στα βόρεια της Τεχεράνης.

Ο Τζαβανφέκρ, που είναικαι προϊστάμενος του επίσημουειδησεογραφικού πρακτορείου IRNA, οδηγήθηκεστη φυλακή τον περασμένο μήνα, μετά τιςδύο καταδίκες του σε φυλάκιση έξι μηνώνεπειδή προσέβαλε

τον ανώτατο ηγέτη τηςχώρας, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καιεπειδή δημοσίευσε "αντιισλαμικά"άρθρα σε εφημερίδες που συνδέονται μετο IRNA. Το δικαστήριο του στέρησε ταπολιτικά του δικαιώματα και του απαγόρευσενα δημοσιογραφεί για πέντε χρόνια.

Η φυλάκιση του Τζαβανφέκρυπογραμμίζει για άλλη μια φορά τιςαυξανόμενες εντάσεις στην πολιτικήσκηνή του Ιράν ενόψει των προεδρικώνεκλογών που θα γίνουν το 2013. Συντηρητικοίκαι κληρικοί χαρακτηρίζουν "αποκλίνουσα"την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδροςΑχαμαντινετζάντ γιατί κατά την άποψήτους έχει υιοθετήσει μια εθνικιστικήκαι όχι ισλαμική προσέγγιση στηδιακυβέρνηση της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα