Ο Αμπάς καταδικάζει τη βία

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε σήμερα τη βία σε βάρος πολιτών «συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με ρουκέτες», μετά την επίθεση που εξαπέλυσε με δύο ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ ένοπλη οργάνωση στη Γάζα.

«Καταδικάζουμε τη βία εναντίον πολιτών, απ' όπου κι αν προέρχεται, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με ρουκέτες», δήλωσε στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, ο πολιτικός σύμβουλος της παλαιστινιακής προεδρίας Νιμρ Χαμάντ, επικαλούμενος τον Αμπάς, τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται τη Ραμάλα.

«Θέλουμε
μια αμοιβαία και πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και εγκρίνουμε τη συμφωνία που συνήφθη με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου στις 21 Νοεμβρίου του 2012», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, δυο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσαν σήμερα το πρωί στο νότιο Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, δήλωσε ότι η οργάνωσή του «θεωρεί την ιστορία αυτή με τις εκτοξεύσεις ρουκετών απλές κατηγορίες των Ισραηλινών με σκοπό να κερδίσουν τη συμπάθεια του Ομπάμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα