Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα χαρακτηριστικά του θα είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 10 μποφόρ και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικότερα, η ΕΜΥ προβλέπει νοτιάδες που σήμερα στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση, τοπικά όμως θα φθάσουν και τα 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από αύριο το μεσημέρι.
Ακόμη, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα από το μεσημέρι στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ από τα δυτικά και σταδιακά αύριο μέχρι το μεσημέρι σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα όμως για αύριο, στο βόρειο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 6 με 7 και στα πελάγη 8 τοπικά και 9 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο, αρχικά νότιοι, ΝΑ 7 έως 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία γενικότερα σε πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος. Άνεμοι ΒΔ 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι ΒΔ 6 με 7 στο Ιόνιο 8 τοπικά και 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος. Άνεμοι ΒΔ 7, τοπικά 8 και στα νότια 9 μποφόρ. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι δυτικοί, ΒΔ 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ΒΔ 7, τοπικά 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 7 με 8, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ΒΔ 7 με 8 μποφόρ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 9, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα