Ο Α. Βαρελάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς, μίλησε στις 18/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη. Για τη μείωση των απορριμμάτων την περίοδο της οικονομικής κρίσης και τις λαϊκές αγορές,

μεταξύ άλλων είπε:

«Αυτό που έχει αλλάξει και είναι γενικό φαινόμενο σε όλη την πόλη, είναι η μείωση των απορριμάτων. Έχουμε τρομερή μείωση των απορριμάτων, η οποία παίρνει πλέον φοβερές διαστάσεις. Είχαμε μια μείωση το 2011 της τάξης του 27%, σε σχέση με το 2010 και συνεχίζεται με πολύ πιο μεγάλους ρυθμούς το 2012. Ουσιαστικά, όταν ανέλαβε αυτή η δημοτική

αρχή είχαμε παραγόμενα απορρίμματα, ημερησίως, γύρω στους 1.350 τόνους. Σήμερα μετά βίας φτάνουμε τους 800 τόνους. Το πρώτο φαινόμενο της οικονομικής κρίσης είναι η μεγάλη μείωση των απορριμάτων».
Και πρόσθεσε: «Το να πηγαίνουν άνθρωποι στο τέλος των λαϊκών αγορών, για να μαζέψουν ό,τι απέμεινε από τον δρόμο, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Σύμφωνα και με συνομιλίες με παλιούς εργαζόμενους, αυτό υπήρχε πάντα στις λαϊκές αγορές, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό και σε αυτή την έκταση που υπάρχει σήμερα.
Επειδή αρκετούς από αυτούς τους γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών, αλλά και τα παιδιά που καθαρίζουν μετά, υπάρχει ουσιαστικά μια άτυπη συμφωνία μεταξύ τους. Τελειώνει η λαϊκή και υπάρχει ένα κενό διάστημα που αυτοί μπαίνουν μέσα και μαζεύουν ή παίρνουν τις σακούλες που έχει αφήσει ο κάθε πωλητής στους πάγκους ή μαζεύουν ό,τι υπάρχει κάτω, όχι πάντα σε καλή κατάσταση προϊόντα. Παίρνουν και προϊόντα που κάποιος δεν θα αγόραζε, χτυπημένα, ζουληγμένα κ.λπ.».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα