Παραμένει στην Ιταλία

Η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat θα παραμείνει στην Ιταλία χάρη στα κέρδη που πραγματοποιεί στις ξένες αγορές, διαβεβαίωσε ο επικεφαλης του ομίλου Σέρτζο Μαρκιόνε απαντώντας σε μια πολεμική για την ευθύνη του ομίλου του έναντι της χώρας.

«Επιδιώκω να επωφεληθώ από την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς, να την εκμεταλλευτώ στο έπακρο, για να φτάσω σ' αυτή την οικονομική ασφάλεια που μου επιτρέπει να προστατεύσω την παρουσία της Fiat στην Ιταλία και στην Ευρώπη
σ' αυτή τη δραματική στιγμή», δήλωσε ο Μαρκιόνε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Η Fiat έχει συσσωρεύσει απώλειες 700 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη και αντιστέκεται σ' αυτές τις απώλειες χάρη στις επιτυχίες στις ΗΠΑ και στις αναδυόμενες χώρες. Φέτος η Fiat θα κερδίσει σε επιχειρησιακό επίπεδο 3,5 δισεκ. ευρώ, που όλα προέρχονται εκτός Ιταλίας», διευκρίνισε.

Ο Σέρτζο Μαρκιόνε ανακοίνωσε πρόσφατα μια αναθεώρηση της στρατηγικής του στην Ιταλία, οι λεπτομέρειες της οποίας θα παρουσιαστούν στα τέλη Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ωστόσο για μια ακόμη φορά την εγκατάλειψη της στρατηγικής «Fabbrica Italia» που είχε εκπονηθεί το 2010 και προέβλεπε επενδύσεις 20 δισεκ. ευρώ στη χώρα και τον τομέα του αυτοκινήτου.

Η ανακοίνωση αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα, τόσο μεταξύ των συνδικαλιστών όσο και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, καθώς η Fiat είναι ο κύριος ιδιωτικός εργοδότης της χώρας και σύμβολο της εθνικής βιομηχανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα