Ο Α. Σπηλιωτόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

                                                                              
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη νέα κυβέρνηση:

«Είμαστε καταδικασμένοι να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση, για να πετύχει. Το λέω αυτό, γιατί δεν είναι ένα καινούργιο εγχείρημα που αν αποτύχει, ενδεχομένως να επιβεβαιώσει την -αν θέλετε- παραδοσιακή
πολιτική ζωή, στην οποία ανήκω και εγώ. Είναι ένα σχήμα το οποίο αν αποτύχει, μαζί του θα αποτύχει και η Ελλάδα. Θα βρεθεί η χώρα μας σε ελεύθερη πτώση και μη αναστρέψιμη, διότι αυτή η κυβέρνηση δεν προέκυψε για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο για να αντιμετωπίσει την εθνική ταπείνωση και το τελεσίγραφο που ακολούθησε την εθνική ταπείνωση, μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος, που πάγωσε την έκτη δόση, δημιούργησε δηλαδή ταμειακή στενότητα. Δυστυχώς, χάσαμε χρόνο από την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής».

Και πρόσθεσε: «Αν αυτή η κυβέρνηση κάνει μια σημαντική προσπάθεια, αλλά την ίδια χρονική στιγμή, η συνδικαλιστική ηγεσία ή οι πολίτες συνεχίζουν να δυναμιτίζουν την παραγωγική δραστηριότητα, αποκλείουν την οικονομική δραστηριότητα ή, εν πάση περιπτώσει, εκβιάζουν, παραλύουν το κράτος ή τις δημόσιες υπηρεσίες και δεν αφήσουν τίποτα να λειτουργήσει, τότε όσο φιλότιμη προσπάθεια και να κάνει αυτή η κυβέρνηση, όσο και αν εμείς θέλουμε να την στηρίξουμε, αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς θα αποτύχει. Όχι γιατί θα φταίει η κυβέρνηση, αλλά θα φταίμε εμείς, ως κοινωνία, στο σύνολό μας, που δεν την αφήσαμε. Και δυστυχώς δεν θα έχουν συνειδητοποιήσει πως αν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει, θα καταρρεύσει  ο τόπος».

* Για τη Νέα Δημοκρατία:

"Ο κ. Σαμαράς έκανε τη δική του υπέρβαση. Θα του ήταν πολύ εύκολο να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο θα "χάιδευε" -αν θέλετε- και τον σκληρό πυρήνα του κόμματος, που προφανώς θα ήθελε όσο το δυνατόν συντομότερο εκλογές, για να απαλλαγεί από αυτήν την κυβέρνηση. Όμως, αντελήφθη ο κ. Σαμαράς ότι η εθνική ανάγκη, πάνω από όλα, ήταν να σωθεί η χώρα και έβαλε στην άκρη το κομματικό συμφέρον. Θεωρώ ότι σε αυτή του την επιλογή τον στήριξε η πλειοψηφία, πέραν της κοινοβουλευτικής ομάδας που ήταν σύσσωμη, η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος. Τώρα, αν κάποιοι συνεχίζουν να υπονομεύουν -που δεν το ξέρω-, τότε αυτά τα στοιχεία από μόνα τους θα περιθωριοποιηθούν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα