Ο Α. Παπαμιμίκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μίλησε στις 17/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Αντώνη Αλαφογιώργο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Εμείς τιμούμε τον αγώνα εκείνης της γενιάς απέναντι στη χούντα και τη δικτατορία. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συνεννόηση και το πιο σημαντικό κατ' εμέ -όσον αφορά το χώρο της παιδείας-, χρειάζεται ανοιχτά πανεπιστήμια».

* Για τα πανεπιστήμια:

«Είναι απαραίτητη η ποιότητα στην παροχή γνώσεων. Πιστεύω ότι
όσον αφορά στο χώρο της παιδείας, όλα τα κόμματα μπορούν να καθίσουν κάτω και να βρουν μια κοινή συνισταμένη, ώστε να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο. Να μην βγαίνει κάθε υπουργός και κυβέρνηση και παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη των μαθητών... Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλές διαφωνίες και δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε. Αλλά υπάρχει διάθεση από τη δική μας πλευρά για κάτι τέτοιο».

* Για την παραίτηση του Α. Ψυχάρη:

«Δεν θα σχολιάσω κάτι. Είναι μια προσωπική του απόφαση. Ο ίδιος ανέφερε τους λόγους παραίτησής του. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω... Δεν χάνουμε ένα βουλευτή, αφού ο κ. Μωραϊτάκης θ' αντικαταστήσει τον κ. Ψυχάρη...».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την πολιτική, αφού μόνο αυτή μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Επειδή ζούμε στην εποχή του συγκεκριμένου και του εξειδικευμένου, ο πρωθυπουργός ακολούθησε αυτή τη λογική. Δηλαδή, να λέει συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα προσπαθούμε να πετύχουμε».

* Για ΕΝΦΙΑ:

«Όσον αφορά στις δόσεις, έχω πει επανειλημμένως ότι μπορεί να ήταν ένα λάθος -θεωρώ ότι δεν ήταν πολιτικό λάθος, αλλά τεχνικό-, αλλά μην αδικούμε αυτή τη ρύθμιση, διότι είναι μια ρύθμιση που δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Την περίμεναν οι πολίτες εδώ και πολύ καιρό και εμείς κάναμε πράξη τη δέσμευση μας. Έχουμε πει ότι όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, το 96% δεν θα έμπαινε σε αυτή τη ρύθμιση».

* Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα:

«Συνεργαζόμαστε στενά, προκειμένου να έρθει (σ. σ. η τρόικα στην Αθήνα), αλλά σε κάθε διαπραγμάτευση υπάρχουν και όρια...».

* Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Δεν είναι μόνο θέμα στρατηγικής και υπολογισμών (σ. σ. το αν θα βρεθούν οι 180), αλλά και θέμα του τι θέλει ο κόσμος. Όπως βλέπετε σε όλες τις έρευνες το τελευταίο διάστημα, το ποσοστό των ανθρώπων που δεν θέλουν εκλογές και θέλουν να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή συνεχώς αυξάνεται. Ειλικρινά πιστεύω ότι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου θα ψηφίσουν και θα εκλέξουν Πρόεδρο, όπως θέλει και το σύνταγμα. Γι' αυτό και το σύνταγμα απαιτεί 180 βουλευτές για της εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι θέλει να υπάρχει συνεννόηση και από την άλλη πλευρά βάζει τρεις εκλογικές διαδικασίες, γιατί θέλει να εκλέγεται Πρόεδρος μέσα από τη Βουλή και να μην οδηγείται η χώρα σε εκλογές. Εκτιμώ ότι οι βουλευτές θ' ακολουθήσουν τη βούληση των Ελλήνων πολιτών και με την κατάλληλη πρόταση ενός υπερκομματικού προσώπου που μπορεί να ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους Έλληνες και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό επάξια, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πατρίδας μας, θα εκλέξουμε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα